Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.07.2021 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Sisa Sklovska prehovorila o problémoch, má za sebou už 10 operácií: Pandémia mi zachránila život

Len v apríli jej operovali ruku a začiatkom leta absolvovala aj operáciu druhej ruky. To však zďaleka nie sú jediné zákroky, ktoré má Sisa Lelkes Sklovska (55) za sebou. Prečo musela ísť pod nôž? Ako zvládla pandémiu? Ako dlho jej trvalo, kým sa rozhodla dať sa zaočkovať proti covidu? Ako majú s manželom rozdelené domáce práce a bez čoho nedokáže odísť z obchodu?

V zahraničí si dávajú hlas poisťovať, rozmýšľali ste nad tým?

Už pred 25 rokmi! Ale u nás ani v Česku to dodnes nie je možné.

Tento rok máte rok veľkých osláv…

Áno, v januári sa nám kvôli korone nepodarilo osláviť naše 10. výročie svadby a znovu sa vziať. Manžel bude mať v auguste 70 rokov, na moje meniny. Človek by to na neho nikdy nepovedal, vyzerá úžasne a je zdravý. Ja budem mať premiéru Sisa či Cher? a manžel ešte aj vydáva knihu! Ešte nemám premyslené, kde a ako konkrétne budú oslavy vyzerať, ale bude to jedna veľká žúrka.

Čím to je, že manžel vo svojom veku tak dobre vyzerá?

My sme sa v živote našli, patríme k sebe. Navzájom sa ťaháme. Manžel je obdivuhodný, je chodiaca encyklopédia, ale zároveň sa o seba stará a chce mi stíhať (smiech). Kým ja som v kúpeľni desať minút, on je tam tri hodiny. Ale výsledok stojí za to!

Vy máte asi o niečo viac aktivít.

Ja tvrdím, že mi pandémia zachránila život. Môj muž stále hovorí, že „veď ty robíš za 15 ľudí, to nie je normálne“. Ak by som sa nezastavila vďaka pandémii, tak by som si asi nestihla uvedomiť, že mám naozaj zdravotné problémy, neabsolvovala by som vyšetrenia a tie nutné operačné zákroky, ktoré boli elementárne nielen pre moju profesiu, ale pre môj samotný život. Cítila som, že sa niekam rútim závratnou rýchlosťou, že to nie je dlhodobo udržateľné, to kvantum práce, ktoré som si nabrala. Ale vlastne som ani nemala čas zastaviť sa. Ten prišiel až vďaka korone.

Zmenili ste stravovanie, prečo?

V súvislosti s operáciami sa mi narušil lymfatický systém a začala som sa veľmi zavodňovať. Ono to je vidieť, že nepriberám iba do niektorých partií, ale že sa zväčším celá. Bola som z toho nešťastná. Vyskúšala som diétu, pri ktorej sa stravujem v menších množstvách päťkrát denne. Je to jedlo s minimom sacharidov.

To chce asi dávku pevnej vôle.

Chce to pevnú vôľu, čo však ja mám. Keď sa pre niečo rozhodnem, tak cezo mňa vlak neprejde. Takže za prvý mesiac diéty som schudla 18 kíl, čo bola však väčšinou samá voda.

A ako je na tom, čo sa stravovania týka, váš manžel?

Fuuu, tak to je horšie. Ja totiž veľmi dobre varím. Je to moje hobby. Juraj je dedinský chlapec, ktorý má rád tradičné slovenské jedlá, prívarky a podobne. I ja som veľký gurmán. Takže on sa vždy hnevá, keď mu naložím, že priberá. Ale tanier ostane vždy prázdny! (smiech) Na druhej strane aj cvičí, nie je typ na diéty, ale kondičku si udržiava.

Chystáte pre neho nejaký darček na 70?

Samozrejme, ale neprezradím. Ja mu dávam darčeky vyrábať, lebo čo už kupovať mužovi, ktorý má všetko? A tak si lámem hlavu niekoľkokrát do roka, čo vymyslím, a nie je to jednoduché už za tie roky. Často nakreslím a dám vyrobiť. Celkovo som zástancom zábavných darčekov a veselej nálady. Napríklad na Vianoce to u nás vyzerá tak, že ja sa prezliekam do rozličných kostýmov, obsluhujem v nich a on sa každý rok teší, že čo si zase prichystám a aké prekvapenie na Štedrý deň pripravím. Raz pred rokmi mi zo srandy povedal, že by ma chcel vidieť ako Pipi dlhú pančuchu, tak som si to zapamätala a na jeden Štedrý večer som sa tak obliekla. Ten, keď to videl, mal záchvat smiechu a povedal, že to je to najlepšie, čo som pre neho mohla na Štedrý večer pripraviť. Ja som už taká. Muža počúvam, pamätám si a snažím sa prekvapiť ho, keď to možno najmenej čaká.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karolína Jančošková, © Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL