Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.07.2021 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Celebritné mamičky Orviská, Mokráňová a Krajčírová: Naše tipy na dovolenku s bábätkom

Ako sa pripraviť na dovolenku s maličkým členom rodiny a na čo určite nezabudnúť? Spýtali sme sa známych mamičiek, ktoré už so svojimi malými pokladmi absolvovali dovolenku pri mori. Tu je teda zoznam vecí, ktoré nosia vždy so sebou, a tiež zopár užitočných rád.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Ak sa chystáte na dovolenku s malým bábätkom, treba mať na pamäti viacero vecí. „Beriem skoro všetko a nespolieham na to, že tam dokúpime, čo chýba,“ hovorí fitnestrénerka Lucia Mokráňová, ktorá už so svojou ročnou dcérkou Tali bola v Dubaji a pred pár dňami sa vrátila z Grécka.

V kufri nosí všetko

Blondínka nezabúda ani na jedlo, ktoré si nosí z domu. „Základ je mať dojčenskú vodu, sterilizátor fliaš a aj nové, ,neokukané‘ hračky na cestu,“ smeje sa a pokračuje. „Sú to proste veci, ktoré denne používame, kozmetiku, lekárničku a, samozrejme, veľa plienok.“ Hotel vyberajú s partnerom hlavne podľa potrieb bábätka. „Musí tam byť dostatočný priestor na kočíkovanie, nablízku obchod s potravinami, ak by bolo treba niečo dokúpiť.“ V prvom rade myslí na kvalitný opaľovací krém.

„Talinku natieram faktorom 50, má plávací overal, tiež s ochranou pred slnkom. Mamičkám odporúčam natierať riadne aj ručičky, dlane, nohy a chodidlá, pretože tie väčšinou deťom nezakrývame. Cez najväčšie slnko sme iba v tieni a k vode chodíme až neskôr.“ Saša Orviská bola s päťmesačným Jonatanom na ostrove Turks and Caicos. „Na dovolenke s bábätkom treba len SPF 50, klobúčik, vodu a v ruke slnečník,“ hovorí mama, ktorá ešte stále dojčí.

Známy ostrov si vyberala najmä podľa vzdialenosti, pretože práve vtedy bola v New Yorku, kde chodí do školy jej staršia dcéra Viktoria. „Nemám rada obrovské rezorty na pláži a taký americký štýl dovolenky. Chcela som kvôli Jonatanovi najmä pokojný oceán, čisté ubytovanie a bazén, takže to určite zavážilo, aj keď môj štýl dovolenky to nebol. Keď bude trošku väčší, teším sa na väčšie dobrodružstvá,“ hovorí jojkárka, ktorá so synčekom trávila väčšinu času v tieni, alebo v ruke držala slnečník. 

Ochrana je prvoradá

Moderátorka Barbora Krajčírová hovorí, že najdôležitejšie je byť pripravený na cestu. „Väčšinou sa strava aj zabudnuté oblečenie či kozmetika dajú dokúpiť, ale na cestu by som zabudnúť nechcela nič. Myslela som najmä na príkrm v skle a ohrievač, vodu v termoske, mlieko a podobne. Skrátka, aby to, čo dostáva doma, mohol mať ako-tak komfortne aj na ceste. Cestovali sme totiž autom do Chorvátska, takže všetko potrebné som mala pri nohách. Kristián má 10 mesiacov, preto sme sa ešte na reštauračnú stravu nemohli spoliehať.“

Barbora sa dokonca pred cestou radila aj s odborníkom, ktorý jej dal pár dôležitých rád. „Deti by sa všeobecne mali vyvarovať priamemu slnečnému žiareniu, ideálne by sme s nimi mali vyhľadávať tieň a medzi 11.00 – 15.00 byť mimo slnka úplne. Keďže vieme, že sa slnečným lúčom dokonale vyhnúť nedá, používali sme krém s SPF 50, klobúk a oblečenie z plavkoviny. Je to vec, na ktorú nedám dopustiť, dlhé plavkové tričká, či nohavice alebo komplety. Nemali by sme zabúdať ani na príjem tekutín, či ide o bábätká, staršie deti alebo aj nás rodičov.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, © Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári