Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.06.2021 20:40 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Prehltla ho veľryba, no predtým... Šokujúce odhalenie o mužovi, ktorý ušiel hrobárovi z lopaty

Muž, ktorý prežil prehltnutie veľrybou, sa už so smrťou predtým stretol. Prežil totiž aj nehodu lietadla v roku 2001, pri ktorej zahynuli traja ľudia a musel stráviť dve noci sám, stratený v džungli, kým ho našli a zachránili.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Michael Packard (56), ktorý šokoval svet svojím príbehom o tom, ako ho prehltla veľryba, má v živote z pekla šťastie. Už neraz sa mu podarilo prekabátiť smrť. Podľa článku od spravodajskej agentúry Associated Press, prežil pred 20 rokmi haváriu lietadla, ktorá si v džungli na Kostarike vyžiadala troch mŕtvych a päť uviaznutých cestujúcich, informuje portál Daily Mail.

Packard rekreačne lovil homáre na Kostarike od roku 1990 a v roku 1998 začal v tomto obore podnikať. V lete sa venuje lovu homárov pri pobreží Massachusetts a podniká v oblasti športového rybolovu. V novembri 2001, keď mal 38 rokov, letel do spoločnosťou Sansa do Puerto Jimenez zo San Jose. Lietadlo sa však nešťastne zrútilo a pri páde zahynuli obaja piloti Ricardo Salazar a Carlos Lacayo a pasažier Adolfo Predo.

Packard bol jedným z piatich preživších, ktorí strávili dve noci v džungli na pobreží Kostariky. Na privolanie pomoci použili lietadlový vysielač a z lietadla dokázali vyslať núdzový signál. Napriek tomu záchranárom trvalo jeden deň, kým sa k nim dostali, pretože miesto havárie bolo vzdialené a ťažko dostupné. Packard vtedy utrpel „mnohopočetné poranenia brucha a hornej časti tela“, píše sa v článku. Ošetrujúci lekár sa vtedy vyjadril, že by na tom mieste v najväčšou pravdepodobnosťou ďalšiu noc neprežili. Packard sa potom zotavil v katolíckej nemocnici Clinica Biblica v San Jose.

Teraz, o 20 rokov neskôr, lovec homárov opäť ušiel hrobárovi z lopaty a zotavuje sa po zážitku, z ktorého mrazí. Plával približne 14 metrov pod hladinou neďaleko Provincetownu, keď "zacítil obrovský náraz a všade okolo nastala tma," uviedol Packard  v rozhovore pre NBC10 Boston po piatkovom návrate z nemocnice.

Najprv si myslel, že ho napadol žralok, čo sa v týchto vodách stáva pomerne často. Potom si uvedomil, že necíti žiadnu bolesť ani žraločie zuby. "Povedal som si, môj Bože, som v tlame veľryby a chce ma prehltnúť. Myslel som si, že toto je môj koniec, zomriem," vyjadril sa pre médiá.

Packard tvrdí, že bol uväznený v ústach veľryby takmer minútu, skôr ako si tvor uvedomil, čo sa snaží jesť, potom sa vynorila a vypľula ho von. „Videl som svetlo a potom začal vráskavec hádzať hlavou zo strany na stranu... a zrazu som bol von. Moja prvá myšlienka bola, že nemôžem uveriť, že som sa z tejto situácie dostal,“ povedal Packard.

Potápača zachránil jeho kolega Josiah Mayo na člne. Ten v šoku sledoval ako voda vedľa člna vybuchla, keď sa veľryba vynorila na povrch a Packard vyletel z úst cicavca. Neutrpel žiadne vážne zranenia. Podľa Cape Cod Times vytiahol kolegu z vody a pomocou rádia privolal pomoc. Hasiči v Provincetowne neskôr potvrdili, že došlo k volaniu potápača, ktorý utrpel vážne zranenie nôh „po interakcii s veľrybou“. 

Packard najskôr uviedol, že si pri incidente myslel, že si zlomil nohy, ale lekári neskôr povedali, že má len poškodenie mäkkých tkanív a modriny, a ešte v ten deň ho prepustili z miestnej nemocnice. Spolu s manželkou Bibi majú dvoch synov, (12 a 15 rokov). Oni boli to jediné, na čo myslel v útrobách veľryby, povedal pre Cape Cod Times. Našlo sa, samozrejme, aj veľa pochybovačov, ktorí tvrdia, že si muž celý príbeh vymyslel. Peter Corkeron, vedúci pracovník Akvária v Novom Anglicku, uviedol, že existuje šanca 1 ku 1miliarde, že niekoho zožerie veľryba. "Mal len tú smolu, že bol v nesprávnom čase na zlom mieste," pripustil Corkeron. Jeden lekár v nemocnici Cape Cod uviedol, že Packard mal po mimoriadnej nehode utrpieť stratu sluchu, pretože sa vynoril z hĺbky takmer 15 metrov.

Aj mnohí rybári pochybujú. „Ľudia, ktorí sa zaoberajú rybárskym priemyslom, a ľudia, ktorí poznajú veľryby, ťažko uveria. Toto je vôbec prvý zaznamenaný prípad, že sa niečo také udialo,“ povedal jeden nemenovaný rybár. Hoci vráskavce dorastajú do ohromných rozmerov a môžu vážiť a 40 ton, odborníci sa zhodujú, že je naozaj malá pravdepodobnosť, že by prehltli človeka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ