Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.06.2021 11:32 | Šport | Futbal | ME vo futbale 2020

Tréner Poľska pochybuje o sile Slovákov: Oni nie sú favoriti!

Portugalský tréner poľskej futbalovej reprezentácie Paulo Sousa (50) si želá tri body z pondelkového úvodného vystúpenia jeho tímu na majstrovstvách Európy v Petrohrade proti Slovensku.

"Máme dobrých hráčov a sú aj dobre pripravení. Chceme sa po prvom zápase vrátiť na našu tréningovú základňu v Poľsku s úsmevmi na tvárach a tromi bodmi v kapse," citujú poľské médiá svojho reprezentačného trénera.

Sousa rovnako ako jeho náprotivok Štefan Tarkovič odmietol v nedeľu večer novinárom prezradiť základnú zostavu jeho tímu v zápase, ktorý sa na štadióne Krestovskij začne o 18.00 h SELČ.

"O tom zvyčajne informujem ako prvých svojich hráčov na poslednom mítingu pred odchodom na zápas. Je to normálny proces. V zostave mám celkovo takmer jasno až na jedno - dve miesta. Každý hráč však už teraz vie, čo sa od neho očakáva. Rátam s úspešným výsledkom," skonštatoval Sousa pre web denníka Przeglad Sportowy.

Na otázku, ako sa vyrovná s neprítomnosťou zranených útočníkov Arkadiusza Milika a Krzysztofa Piateka, 50-ročný Portugalčan odpovedal:

"Milik aj Piatek sú hráči, ktorí môžu za normálnych okolností nastúpiť v útoku po boku nášho lídra Lewandowského. Sú pre nás dôležití, ale teraz je rad na iných. Karol Swiderski a Kuba Swierczok môžu ukázať, čo dokážu. V prípravných zápasoch strelili po góle a treba ich len správne motivovať, aby odohrali čo najlepší zápas."

Bývalý portugalský reprezentant a bronzový medailista z ME 2000 si uvedomuje dôležitosť prvého zápasu na ME. A uvedomuje si aj to, že Poľsko má proti Slovensku nálepku favorita.

"Toto je kľúčový zápas pre obe mužstvá na tomto turnaji. Sila Slovákov spočíva v ich kolektíve. Oni nie sú favorit, ale dobre vedia, čo majú robiť. Sú veľmi silní v štandardných situáciách. Môj kolega Tarkovič v tomto smere odviedol dobrú prácu. Musíme byť maximálne koncentrovaní, aby sme ich zdolali," skonštatoval Sousa.

Člen "zlatej" portugalskej generácie hráčov z prelomu milénia sa posadil na reprezentačnú lavičku Poľska len koncom januára tohto roku. Odvtedy s Poliakmi stihol odohrať tri zápasy kvalifikácie MS 2022 a dva prípravné duely pred ME. Dosiahol v nich jedno víťazstvo, tri remízy a jednu prehru. Poliakov zrejme najviac preverili Angličania, ktorí v kvalifikácii na MS do Kataru vyhrali na londýnskom Wembley 2:1.

"Cítim zodpovednosť, že budeme reprezentovať celú krajinu na ihrisku. Musíme byť súdržní, mať herný plán a veriť vo víťazstvo. Pondelok bude jedným z najdôležitejších dní v mojej trénerskej kariére. Som rád, že môžem byť s Poliakmi účastníkom Eura a ďakujem Bohu, že mi to umožnil," doplnil Sousa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas,SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO