Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.06.2021 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Hra na pláži sa zmenila na horor: Chlapcovi sa roztopila koža na nohe ako vosk! Zábery len pre silné povahy

Chlapec (10) na pláži stúpil na žeravý piesok, kde bol položený jednorazový gril. Hrozivé popáleniny, z ktorých naskakuje husia koža! Koža sa mu „roztopila“ ako vosk.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii
Nevinná hra na pláži Formby Beach v britskom Merseyside mala katastrofálne následky, keď Will Tyler (10) šliapol na rozpálený piesok, na ktorom bol predtým položený jednorazový gril, informuje portál Mirror. Noha školáka sa „roztopila“ ako vosk na sviečke. Will po tomto nešťastnom incidente dočasne nebol schopný chodiť a potreboval kožný štep.

Mladík, ktorý mal vtedy deväť rokov, sa minulé leto vybral na jednodňový výlet so svojimi rodičmi Tobym a Claire a sestrou Lily. Rodina sa spolu so svojimi priateľmi vybrala na pláž. Pripravili jednorazový gril, aby si pochutnali na párkoch a sendvičoch, a potom gril presunuli ďaleko od detí, aby mohli behať a hrať sa. Nik si neuvedomil, že piesok ostal po grile skutočne žeravý.

Willov otec Toby pre Liverpool Echo povedal: "Každý, komu som povedal tento príbeh, len neverí, ako môže byť piesok taký horúci.“ Na opekanie použili hliníkovú tácku, ktorej dno bolo položení na piesku, teplo sa dostávalo dole a povrch fólie to zachytával. "Keď sme premiestňovali gril, vrchná časť piesku sa ochladila, ale pod ňou stále ostalo veľmi horúco, pretože sa tam práve zachytávalo teplo. Neskôr sme sa dozvedeli, že piesok môže zostať nebezpečne horúci aj celé hodiny," povedal Toby.

Deti behali okolo, keď sa zrazu Will rozkričal. Jeho otec povedal, že to bol najhorší zvuk, aký kedy počul a že naň nikdy nezabudne. Keď jeho syn vytiahol nohu z piesku, pokožka sa mu z nohy odlepovala ako roztopený vosk. Po strašidelnom zranení musel Willov otec chlapca niesť na chrbte 20 minút späť k autu, aby ho okamžite odviezli do nemocnice. 

V nemocnici nastal veľmi pomalý proces zotavovania sa. Spočiatku tam chlapec strávil deväť dní. Mal ohromné bolesti a nesmel ho nik navštíviť, okrem matky. Keď sa konečne dostal z nemocnice domov, musel sa Will spoliehať na invalidný vozík, kým začal opäť chodiť, aspoň s pomocou bariel. Teraz už, našťastie, dokáže chodiť bez pomoci. Stále musí nosiť kompresné ponožky 23 hodín denne a dlahu v noci, rovnako ako svoju pokožku zvlhčovať a masírovať.

„Keďže stále rastie, nie sme si istí, či v budúcnosti bude potrebovať ďalšie operácie. Zatiaľ sa však zotavuje dobre a má šťastie, že má niekoľko blízkych priateľov, ktorí ho skutočne skvele podporovali,“ povedal Willov otec. Rodina teraz zhromažďuje finančné prostriedky pre detskú nemocnicu v Manchestri, kam Will chodí na pravidelné prehliadky.

"Bolo to naozaj ťažké, pretože sa mi to stalo minulý rok počas lockdownu, takže moja sestra Lily a môj otec ma nemohli navštíviť v nemocnici, bol som iba s mamou. Ale všetky zdravotné sestry boli ku mne milé a všetci na oddelení boli skutočne láskaví,“ povedal statočný Will. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!