Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2021 18:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Svadobná cesta sa zmenila na peklo! Nevesta sa otrávila jedlom, s hrozivými následkami bude žiť už do konca života

Nevesta si takto určite nepredstavovala štart do manželstva. Otrava jednom na svadobnej ceste sa pre ňu zmenila na boj o život s katastrofálnymi následkami. Kŕmiť ju musia len cez hadičku.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii
Následkom toho sa u nej vyvinul zriedkavý stav nazývaný Bechetov syndróm, ktorý ochromil jej žalúdok. Teraz nedokáže tráviť jedlo, informuje portál Mirror.

Mladá žena bude možno potrebovať napájaciu hadičku do konca života. Otrávila sa počas medových týždňov v Turecku so svojím manželom Waynom (33), ešte v júli 2014. Obaja si mysleli, že len zjedli niečo pokazené. „Vedela som, že niečo nie je v poriadku, keď sa Waynovi polepšilo, a mne nie. Bola som stále veľmi unavená, začala som zabúdať mená ľudí, a dokonca aj to, ako rozprávať," povedala Jessica.

Po návrate do Veľkej Británie ju hospitalizovali s ťažkými bolesťami žalúdka a problémami s črevom. Lekári nenašli príčinu a diagnostikovali jej niekoľko neviditeľných chorôb, vrátane hraničnej poruchy osobnosti. Jej zdravotný stav sa nezlepšil ani v roku 2019, naďalej trpela aj bolesťami kĺbov, návalmi tepla a vracaním. Veľmi ťažko trávila akékoľvek jedlo a zo všetkého jej prišlo zle.

Vlani v auguste bola s ťažkou podvýživou prevezená do nemocnice. Vyvinuli sa jej ďalšie príznaky. Napríklad vredy v ústach, kožné lézie a odpadávanie. Jessica tiež za šesť týždňov veľa schudla, pretože nebola schopná stráviť jedlo. Nakoniec jej v decembri minulého roku diagnostikovali Bechetov syndróm – zriedkavý stav, ktorý vedie k zápalu krvných ciev a tkaniva.

„Trvalo šesť rokov, kým mi konečne určili diagnózu. Stále nepoznám príčinu, ale lekári si myslia, že to mohlo byť niečo bakteriálne, čo som chytila na svadobnej ceste,“ povedala a dodala: „Tento syndróm poškodil nerv spájajúci môj mozog a žalúdok, takže nemohol správne vysielať signály. Jedlo sa nestrávilo správne a iba mi sedelo v bruchu, bolo mi zle.“ Teraz nie je schopná stráviť väčšinu ovocia a zeleniny a prežíva len na prísnej diéte a strave s nízkym obsahom vlákniny. 

„Moje telo nedokáže stráviť jedlo bohaté na vlákninu a musím sa vyhýbať všetkému príliš tučnému, od toho závisí moje zdravie. Obvykle dokážem zjesť len sendvič so syrom a šunkou a koktaily, ktoré obsahujú suplementy nahrádzajúce jedlo. Pravdepodobne budem potrebovať kŕmnu hadičku do konca života,“ povedala. Tento stav je nevyliečiteľný, ale dá sa držať pod kontrolou.

Lekári navrhli, aby sa podrobila výmene plazmy, pri ktorej sa tekutá časť krvi nahradí darovanou na „vyčistenie“ krvi. Ale počas prvého kola transplantácie darovanej plazmy Jessica upadla do anafylaktického šoku a takmer zomrela. Teraz dostáva náhradu plazmy každých šesť týždňov.

Tiež si založila kanál na YouTube s cieľom zvýšiť povedomie o svojom stave. Za svoju prácu na tejto platforme bola dokonca nedávno odmenená. Nominovali ju v kategórii „Pozitívny vzor“ v Národnej cene za rozmanitosť (National Diversity Awards). „Začala som vlogovať svoje skúsenosti," povedala. „Dalo mi to niečo, na čo by som sa mala sústrediť, a pomohlo to môjmu duševnému zdraviu. Teraz kombinujem svoju vášeň pre cestovanie so zvyšovaním povedomia o mojom zdravotnom stave.“ 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Aktualizované
Rudolfovi Schusterovi udelili významné ocenenie: Ide o vôbec prvé v histórii
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter