Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.06.2021 17:26 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2021
Foto

Slovenský sen sa rozplynul, americký pokračuje: Zverenci Craiga Ramsayho končia pred bránami semifinále

Slovenskí hokejisti chceli zopakovať posledný úspech proti USA, ktoré sme zdolali na posledných majstrovstvách sveta v roku 2019. V košickej Steel aréne sme vtedy zvíťazili presvedčivo 4:1.

Fotogaléria
30
fotiek v galérii


Vstup do zápasu však zverencom Craiga Ramsayho vôbec nevyšiel ideálne. Počas úvodných troch minút patril puk prevažne Američanom, ktorí si začali budovať rešpekt aj tvrdými hitmi. Už po troch minútach nasledovalo vylúčenie Lantošiho za podrazenie. Po štyroch sekundách oslabenia sa dopustil ďalšieho faulu aj Grman, po ktorom nás čakala takmer plná dvojminútovka v oslabení piati proti trom. To však slovenskí hokejisti zvládli senzačne, keď dokázali vyhrať hneď niekoľko dôležitých vhadzovaní a vyhodiť puk za americkú bránku. Hrdinom oslabenia bol však jednoznačne brankár Adam Húska, ktorý svojich spoluhráčov podržal sériou famóznych zákrokov.

Po zvládnutom oslabení sa naši snažili prevziať iniciatívu na svoju stranu, no veľmi sa im to nedarilo. Väčšina tretiny sa odohrávala v našom obrannom pásme. Slováci sa snažili zaútočiť prevažne z rýchlych protiútokov, ktoré sa nám v konečnom zúčtovaní stali osudnými. Po jednom z útokov sa k puku dostal kapitán Boyle, ktorý v nájazde prekonal tvrdou strelou Húsku a otvoril tak skóre zápasu. Hneď o dve minúty neskôr sa po podobnej situácii, kedy sme útočili my dostali k puku Američania a pekným gólom zvýšil na 2:0 center Blackwell. Nočnú moru spečatil tridsať sekúnd pred koncom tretiny Gerland, ktorý pekným gólom uzavrel na pre túto tretinu konečných 3:0. 

Obrovského zlyhania sa dopustili rozhodcovia po jednom zo záverečných vhadzovaní. To naši v útočnej tretine prehrali, no kapitán Boyle dohral súboj s Grmanom úderom do intimných partií, za čo podľa pravidiel automaticky nasleduje vylúčenie na 5 minút + do konca zápasu. Grman sa len ťažko zbieral z ľadu, no rozhodcovia tento hit nijak nepotrestali.

Rozhodcovia - Slovensko 1:1

Naši hokejisti pôsobili v úvode druhej tretiny odovzdaným dojmom. Po necelých dvoch minútach sa však Američan Jones dopustil hákovania a v zápase nás tak čakala vôbec prvá presilovka. V nej sme však bránku Petersona výraznejšie neohrozili a USA tak potvrdilo to, že na turnaji majú najlepšie oslabovky. Po tom, čo obe mužstvá hrali opäť v plnom počte sa hral hokej na jednej aj druhej strane. Naši sa snažili zobrať iniciatívu na svoju stranu. Nedostatky v obrane efektívny vykrýval Húska. Ovocie to prinieslo v dvanástej minúte, kedy sa po avizovanej presilovke v prospech Slovenska dostal k puku kto iný než Peter Cehlárik a pohotovou strelou na bližšiu tyčku prekonal brankára a potvrdil tak úlohu najlepšieho hráča turnaja. 

Po inkasovanom góle nás Američania zavreli v obrannom pásme a nasledovala smršť striel, spod ktorých sme sa nedokázali dostať ani za cenu zakázého uvolnenia. Vyslobodenie pre nás priniesol až Húska, ktorý prikryl puk a mohli sme tak vystriedať. 

Ďalšej chyby sa rozhodcovia dopustili tri minúty pred koncom tretiny, keď jeden z Američanov hokejkou trafil tvár Róberta Lantošiho. To si však arbitri nevšimli a následkom pokračovania hry sme inkasovali druhý gól z hokejky Blackwella. Američanov sme narozdiel od prvej tretiny strelami predčili v pomere 10:12.

Posledný klinec do rakvy

Úvod tretej tretiny patril jednoznačne našim hokejistom. Tí už nemali čo stratiť, preto sa čo najviac tlačili pred americkú bránu. Napriek obrovskému úsiliu sa požadovaný efekt nedostavil. Strelám totiž často chýbala potrebná presnosť či razancia. Naopak, po piatich minútach zvýšil na rozdiel štyroch gólov Chmelevski po tom, čo si americký trojlístok sériou prihrávok vychutnal Adama Húsku.

Po inkasovanom góle tempo hry upadlo ako na jednej, tak aj na druhej strane. Iskričku nádeje vniesol na našu stranu Zac Jones, ktorý Slafkovskému nedovolene bránil v hre a Slováci si tak zahrali druhú presilovú hru. Tá vyzerala podstatne sľubnejšie ako tá prvá, nanešťastie žiadna zo striel výraznejšie neohrozila americkú bránu až na jednu, ktorá v samom závere presilovky orazítkovala hornú žŕdku.

Hoci sa naši hokejisti snažili tlačiť pred Petersenovú bránu, tvrdou hrou nás súper vždy odstavil. Po jednej z akcií súpera sa hráči dostali do potýčky čoho vyústením bolo vzájomné vylúčenie Moorea a Jánošíka. Hra štyroch proti štyrom však nepriniesla gól na žiadnej strane. Minútu a dvanásť sekúnd pred koncom zvýšil stav na záverečných 6:1 pohotovou strelou Garland. Američania si zvyšok duelu postrážili.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ik

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo