Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.06.2021 10:21 | Správy | Domáce správy

Remišová zasiahla! Lehotský nebude podpredsedom parlamentu

Tomáš Lehotský (Za ľudí) už zrejme nebude podpredsedom Národnej rady (NR) SR.

Jeho nomináciu na tento post stiahla vicepremérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Pre TASR to potvrdili viaceré zdroje. Remišová pred stredajším rokovaním vlády uviedla, že o tom už informovala aj koaličných partnerov. K stiahnutiu nominácie došlo po viacerých nezhodách v strane a po tom, ako skupina okolo ministerky spravodlivosti a podpredsedníčky strany Za ľudí Márie Kolíkovej vyslovila nedôveru Remišovej.

Po utorkovom (1. 6.) predsedníctve niektorí členovia vytvorili v strane frakciu, do ktorej patrí aj Lehotský. Frakcia v strane podľa Remišovej znamená v politickej histórii štiepenie strany. "Nemá zmysel niekoho, kto odchádza, nominovať za podpredsedu parlamentu," poznamenala Remišová s tým, že ak je niekto na odchode a rozbíja stranu, nemôže byť nominovaný na najvyššiu ústavnú funkciu, ktorú strana má.

Remišová znova pripomenula, že je otvorená diskusii v strane a chce v nej jednotu a zmier. "Myslím si, že nie je momentálne na mieste, aby sa strana ako my venovala straníckym bojom o predsednícku stoličku," uviedla. Vicepremiérka zároveň tvrdí, že vojna, ktorú vyvolala Kolíková, je pre stranu zničujúca.

"Vnímam to ako pokračujúce čistky v strane. Začalo sa to zmenou pomerov v predsedníctve," reagoval Lehotský. Tvrdí, že o rozhodnutí Remišovej stiahnuť jeho nomináciu dopredu nevedel. "Zaujímalo by ma, kto to odsúhlasil, či rozhodla sama alebo to odsúhlasili podpredsedovia," podotkol. Tvrdí tiež, že nie je na odchode zo strany a Remišová zle číta aktuálnu situáciu. "Len sme povedali, že už jej ako líderke nedôverujeme a vytvárame frakciu," dodal.

Člen predsedníctva strany Marek Hattas skonštatoval, že predsedníčka pokračuje v sérii nepochopiteľných krokov, ktoré sú za čiarou. Rovnako pripomenul nedávne personálne zmeny i slová zakladateľa strany Andreja Kisku, že takéto zmeny netreba robiť pred snemom. Remišová však podľa neho robí presný opak a pokračuje prilievaním oleja do ohňa. "Pokiaľ v tom bude pokračovať, tak tento oheň už nikto neuhasí. Ja mi to úprimne ľúto," doplnil.

Lehotského už raz plénum NR SR za podpredsedu snemovne nezvolilo. V piatok 28. mája mu chýbal jeden hlas na zvolenie do funkcie. Podpredseda strany Juraj Šeliga hovoril o porušení koaličnej dohody. Kolíková to zas považovala za dôkaz, že v koalícii zrejme niečo nefunguje. Obaja hovorili o jeho opätovnej nominácii na júnovej schôdzi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!