Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2021 19:35 | Šport | Futbal | ME vo futbale 2020

Čerstvý otec Martin Dúbravka pred ME: TOTO už nechcem zažiť!

Zo slovenského futbalového brankára Martina Dúbravku sálala v sobotu na mediálnom brífingu počas reprezentačného kempu v Rakúsku veľká pohoda.

Momentálne zažíva vydarené obdobie, po zraneniach je zdravotne v poriadku, opäť chytal pravidelne anglickú Premier League v drese úspešne zachráneného Newcastlu. A darí sa mu aj v súkromí, keď sa z neho stal čerstvý otec.

"Užívam si to, som rád, že som opäť spolu s chalanmi. Už sa sústredím len na prípravu. Po príchode z Anglicka som si užil chvíle so synčekom, trochu s rodinou a už som tu," povedal 32-ročný brankár so skúsenosťami z českej či dánskej ligy. V poslednom ligovom zápase v sezóne čelil aj protihráčovi z Fulhamu, resp. kolegovi v reprezentačnej bráne Marekovi Rodákovi. "Kiež by nás bolo ešte viac Slovákov v jednej z najlepších, ak nie najlepšej lige sveta. Teším sa z toho, o to viac, že sme vyhrali. Je to dobrá vizitka pre slovenský futbal. Mrzí ma z pohľadu Mareka, že vypadli, mňa teší, že sme sa už skôr zachránili. Bonus pre mňa bolo čisté konto," opísal vzájomnú konfrontáciu.

Tím trénera Štefana Tarkoviča sa na EURO 2020 od pondelka pripravuje v osvedčenom Windischgarstene. Medzi hráčmi ešte necítiť žiadnu nervozitu pred budúcotýždňovým zverejnením záverečnej nominácie. "Je cítiť odhodlanie a radosť. Postup na ME je obrovský úspech, je tu dávka zodpovednosti, ale to je normálne. Ja poviem, že si užívam každý jeden deň futbalového života. Čo sa týka chalanov, každý sa koncentruje na seba, aby ukázal to najlepšie. Pred pár rokmi som bol v skupine hráčov, ktorí sa nedostali na ME. Viem, čo som prežíval. Je to na trénerovi, ako sa rozhodne," uviedol Dúbravka.

Možnú jednotku SR na šampionáte už nekvária žiadne zdravotné problémy: "Teší ma, že som konečne zdravotne v poriadku. Bol to pre mňa náročný rok, čo sa týka zranení. V minulých rokoch sa mi zranenia vyhýbali, asi si telo vypýtalo pauzu a potrebovalo zregenerovať. Teším sa, lebo tie mesiace boli náročné."

Slovákov pred odchodom na ME čakajú dva prípravné zápasy, v utorok 1. júna s Bulharskom v Riede, v nedeľu 6. júna vo Viedni s Rakúskom. Záverečná nominácia bude známa v stredu 2. júna. Dúbravka má pred Bulharskom jasnú víziu: "Je dobre, že máme ešte prípravné zápasy na vyladenie. Bulharsko bude dobrá previerka. Každý reprezentačný zápas je náročný, musíme k tomu pristúpiť naozaj zodpovedne. Ja chcem jednoznačne vyhrať."

Pred médiá sa v sobotu postavil aj asistent reprezentačného trénera Tarkoviča Samuel Slovák.  "Podmienky sú tú výborné, hoci počasie nevieme ovplyvniť. No aspoň nie je horúco. Máme výborné zázemie, nič nám nechýba. Ja som tu prvýkrát a môžem povedať, že to tu spĺňa najvyššie parametre," vyjadril spokojnosť  s prostredím bývalý reprezentačný stredopoliar. Slovák potvrdil, že viacerí hráči pre zdravotné obmedzenia stále trénujú individuálne, týka sa to Mareka Hamšíka, Juraja Kucku, Martina Koscelníka aj Ivana Schranza.

Útočník Jablonca už v týchto dňoch stihol absolvovať aj lekársku prehliadku v novom pôsobisku, ktorým by podľa českých médií mala byť majstrovská Slavia Praha. "Platí, títo hráči stále majú problémy. Veríme však, že sú tu v dobrých rukách a spôsob, ako sa s nimi pracuje, prinesie úspech v tom zmysle, že budú pripravení. Schranz rieši futbalovú budúcnosť, išiel na otočku, už je tu naspäť, musel absolvovať  lekársku prehliadku pre možným podpisom zmluvy," objasnil reprezentačný asistent.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň