Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.05.2021 21:33 | Šport | Futbal

MŠK Žilina sa predstaví v novej európskej súťaži: Proti Moravciam zmazala dvojgólové manko a rozhodla v predĺžení

Futbalisti MŠK Žilina si v nasledujúcej sezóne zahrajú novovzniknutú Európsku konferenčnú ligu. Účasť v prvom predkole si zabezpečili domácim víťazstvom v piatkovom finále play off Fortuna ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v 101. minúte Taofiq Jibril.

Žilina sa do play off dostala zo štvrtej priečky v konečnej tabuľke skupiny o titul vo FL. V semifinále vyradila Sereď a v prvom predkole EKL bude slovenským zástupcom spoločne s Trnavou. V druhom predkole začne vicemajstrovská Dunajská Streda a šampión Slovan Bratislava sa predstaví v prvom predkole Ligy majstrov.

      MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:2 pp (2:2, 2:2)
      Góly: 43. a 45.+8 Bičachčjan (oba z 11 m), 101. Jibril – 13. Balaj, 24. Hrnčár. Rozhodovali: Glova – Poláček, Štrbo, ŽK: Bernát - Grozdanovski, 340 divákov
      MŠK Žilina: Petráš – Anang (61. Kaprálik), Minárik, Kiwior, Javorček – Gono (61. Bernát), Bičachčjan (77. Slebodník), Fazlagič (90.+2 Myslovič), Rusnák – Kurminowski (91. Jibril), Ďuriš (120. Kopas)
      FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Chovan – Orávik (105. Švec), Tóth, Menich, Čonka – Hrnčár, Čögley, Chren, Grozdanovski (113. Ďubek) – Kyziridis (117. Šmatlák) – Balaj
      /na 1 zápas, Žilina postúpila do predkola EKL/

      Hostia boli v úvode nesmierne efektívni a vyťažili z toho dvojgólové vedenie. V 13. minúte Hrnčár rozohral rohový kop nakrátko, Kyziridis odcentroval na hlavu Balaja, ktorý otvoril skóre. O jedenásť minút neskôr pridal druhý zásah Hrnčár, keď aj on zužitkoval center Kyziridisa a zakončil presne k pravej žrdi. V závere prvého polčasu výrazne zasiahol do vývoja zápasu VAR. Najprv si hlavný rozhodca Glova s jeho pomocou overil súboj Čonku s Rusnákom, zákrok hosťujúceho hráča posúdil ako nedovolený a naradil jedenástku. Tú s prehľadom premenil Bičachčjan a znížil.

Na prestávku sa dokonca išlo za nerozhodného stavu, pretože v nadstavenom čase opäť úradoval VAR. Tentoraz Glova po konzultácii s ním odpískal jedenástku za súboj Chovana a Kurminowského a Bičachčjan z bieleho bodu druhýkrát v krátkom časovom slede prekonal hosťujúceho brankára - 2:2.

Po zmene strán si domáci vypracovali vyložené príležitosti na otočenie stavu vo svoj prospech. Fazlagič poslal prihrávku medzi obrancov hostí, za ktorých si zabehol Bičachčjan a vystrelil do bočnej siete. Potom Kurminowski sklepol loptu Gonovi a ten vypálil z prvej, Chovan vyrazil na žrď a roh. Ďalší priebeh druhého polčasu bol na veľké šance chudobnejší a duel dospel do predĺženia.

V ňom už mala prevahu Žilina a podčiarkla to obrovskými možnosťami. Slebodník sa ocitol sám pred bránkou Zlatých Moraviec, hlavičkoval len do Chovana. Ten onedlho minul center Bernáta, pred Jibrilom v poslednej chvíli zachránil Tóth.

Striedajúci Žilinčan sa však presadil v 101. minúte, keď dostal presnú prihrávku od Kaprálika a poslal domácich do vedenia 3:2. Na začiatku druhej časti predĺženia mohol zvýšiť Slebodník, z hranice šestnástky opečiatkoval prvú žrď. ViOn mal veľkú šancu na vyrovnanie v 109. minúte, strelu Hrnčára vyrazil Petráš na roh. V závere sa pri snahe hostí ponúkali Žiline možnosti dať poisťujúci gól. Nepochodili Slebodník ani Ďuriš s Myslovičom, ale domáci už neprišli o víťazstvo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?