Nedeľa 25. 7.
Jakub
28.05.2021 11:24 | Správy | Domáce správy

Ich snaha bola neúspešná: Viskupič zopakoval rázne stanovisko strany SaS

Strana SaS nepodporí novelu zákona o štátnom rozpočte na tento rok.

Tá nakoniec plánuje navýšiť výdavky rozpočtu až o viac ako 3,7 mld. eur. Predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) v piatok počas rokovania v parlamente povedal, že sa snažili rokovať o navýšení rozpočtu v rozumných číslach, no neúspešne.

„Bohužiaľ, dohodu sa nám nepodarilo dosiahnuť a preto opakujem, strana SaS nepodporí zvýšenie štátneho rozpočtu. Ani v tej pôvodnej sume a ani v tej navýšenej. Nebudeme hlasovať ani za pozmeňujúci návrh, ktorý navyšuje výdavky štátneho rozpočtu,“ povedal Viskupič.

Vláda ešte v polovici mája schválila navýšenie výdavkov rozpočtu o necelých 3,4 mld. eur. Aktuálne už parlament rokuje o navýšení výdavkov o viac ako 3,7 mld. eur. Po pôvodnom navýšení výdavkov sa počítalo na tento rok s celkovým deficitom verejnej správy na úrovni 9,9 % HDP, avšak aktuálne je to už viac ako 10 %.

Autor: SITA

Poplach na talianskom ostrove: Pre požiare evakuovali stovky ľudí
Pre niektorých tisíce, inde nič: Okrem zlata bojujú olympionici aj o nemalé peniaze
Kuchyňu našli zaliatu krvou, po žene († 65) nebolo ani stopy: Čo objavili policajti po mesiaci, muselo otriasť aj silnými chlapmi
Je známa príčina smrteľnej nehody v Chorvátsku: Vodič autobusu smrti prehovoril
Zlyhanie hneď na úvod: Basketbalisti USA prehrali na OH po 17 rokoch
Príbeh ako z romantického filmu, ryšavke sa zapáčil v autobuse muž: Napísala odkaz a azoznamke, dopadlo to lepšie než čakala
Merkelovej úrad upozorňuje Nemcov: Očkovaní budú mať v prípade lockdownu viac slobody
Viceprezident Juventusu Nedvěd prehovoril: Zotrvá Cristiano Ronaldo?
Najskôr sestra, potom brat: Toto sa na olympijských hrách doposiaľ nestalo
Krúpy, prívalové zrážky a to nie je všetko: Búrky udrú v Česku ešte väčšou silou
Denisa Dvončová prekvapila fanúšikov: Tipovali by ste niečo také na modelku?
Mala to byť svadba leta, no Karlos Vémola to ruší: Toto je dôvod!