Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.06.2021 00:00 | PR články
PR článok

Znovu sa zrodí Toyota 2000GT. Nazreli sme do dielne

Začiatkom marca oznámila divízia Toyota South Africa, že začala s obnovou jedného z mála zachovaných exemplárov najväčšieho pokladu medzi historickými modelmi značky, športového kupé 2000GT.

Poďme nazrieť do dielne, kde veterána prebúdzajú k novému životu. Z prvého superšportu Toyoty vyrobili len 351 kusov, takže na trhu existuje len málo náhradných dielov. Preto je ťažké auto zrenovovať.

A tak vznikol nápad

m Toyota Gazoo Racing v rámci projektu GR Heritage Parts znova začne vyrábať náhradné diely pre najslávnejšie klasické vozidlá. Na začiatok sa značka zamerala na modely 2000GT a Supra A70 i A80. Získanie náhradných dielov je však iba začiatok náročnej úlohy. Potrebný je tím odborníkov, ktorí sú schopní do detailov vytvoriť pôvodný 2000GT.

Generácia Old School

Spoločnosť Toyota South Afrika si uvedomovala zodpovednosť tímu, ktorý má renovovať mimoriadne vzácnu pamiatku. Zvolila si dielňu Generation Old School Benoni, ktorú vedie tím otca a syna – Wynanda Strydoma Seniora a Wynanda Strydoma Juniora. Ich bohaté skúsenosti zahŕňajú množstvo hodnotných klasikov – od VW Beetle a VW Microbus po americké muscle cars, ako je Ford Mustang alebo Dodge Charger. Je síce pravda, že ani jeden z nich predtým nevidel Toyotu 2000GT na vlastné oči, ale ich zručnosť pri montáži automobilov a dlhý zoznam dosiahnutých výsledkov boli dostatočným odporúčaním.

Detailisti v každom kroku

Otec a syn Strydom sú známi tým, že starostlivo dokumentujú všetky kroky procesu obnovy, počnúc demontážou vozidla. Pred začatím rekonštrukcie s pomocou spoločnosti Toyota prečesali globálne trhy a zhromaždili všetky potrebné náhradné diely.

Tím Strydomovcov sa zakaždým, keď je to možné, snaží opraviť a znova použiť pôvodné časti automobilu namiesto toho, aby ich nahradili novými. Takto zachovávajú nielen čaro originálu, ale aj jeho historickú hodnotu. Divízia Toyota South Africa im, našťastie, poskytla bohatú zbierku kníh a manuálov o modeli 2000GT vrátane veľkého albumu s podrobnými informáciami o montáži auta.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlila s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Pri zmene RTVS skončí aj šéf Machaj: Premiér tvrdí, že návrh schválil i prakticky bez pripomienok
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Rozbili česko-ukrajinský gang! Narobil obrovské škody: Neuveriteľné zárobky
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide