Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2021 20:43 | Šport | Šport mix

Na Slovensku sa predstavia hviezdy atletiky: Bude to posledné vystúpenie Tótha na domácej pôde?

Ján Volko či Matej Tóth spomedzi Slovákov a poľská kladivárka Anita Wlodarczyková so skúseným americkým šprintérom Mikom Rodgersom budú hlavnými hviezdami budúcotýždňového atletického mítingu P-T-S v Šamoríne.

Slovenský atletický zväz (SAZ) vo štvrtok na tlačovej konferencii v Bratislave prezentoval najväčšie mená, ktoré potvrdili svoju účasť na 56. ročníku "pétéesky". Sú medzi nimi dvaja olympijskí víťazi, šiesti majstri sveta, desiati európski šampióni a jedna svetová rekordérka.

"Sme veľmi radi, že sa nám aj v tomto náročnejšom období podarilo pripraviť tento míting. Situácia sa zlepšuje a opatrenia nám dovolia mať aj malé množstvo divákov, ktorí uvidia hviezdy svetovej atletiky," povedal generálny sekretár SAZ a riaditeľ pretekov Vladimír Gubrický.

Elitní slovenskí atléti budú mať mimoriadne kvalitnú konkurenciu zo zahraničia. Na 100 m si Ján Volko zmeria sily aj s minuloročným víťazom tejto disciplíny v Šamoríne Mikom Rodgersom. "Črtá sa nám veľmi pekný súboj," poznamenal Gubrický. Spomenutá Poľka Wlodarczyková bude súťažiť s Martinou Hrašnovou a v kladivárskom sektore Marcela Lomnického vyzve aj Maďar Bence Halász. Emma Zapletalová a Daniela Ledecká sa predstavia na 400 m prek. aj proti Britke Jessice Turnerovej

Ako informuje SAZ, Stanislava Škvarková nastúpi na 100 m prek. aj proti tohtoročnej európskej trojke Maďarke Luce Kozákovej či niekdajšej juniorskej majsterke Európy Anne Zagréovej z Belgicka. Elitný chodec Matej Tóth v Šamoríne absolvuje "generálku" na olympijskú päťdesiatku v Tokiu, na mítingu P-T-S sa predstaví na 3000 m. Je možné, že to pre neho bude posledný domáci štart v kariére.

Vo výškarskom sektore sa Matúš Bubeník a Lukáš Beer predstavia aj proti Talianovi Gianmarcovi Tamberimu či vicemajstrovi sveta Rusovi Michailovi Akimenkovi. Gabriela Gajanová bude na 800 m súperiť aj s Britkami Laurou Muirovou a Jemme Reekieovou. "Ženská osemstovka bude veľmi silná. Verím, že sa dočkáme času pod dve minúty," dodal Gubrický.

Hlavný program v Šamoríne sa v stredu 2. júna začne o 16.00 h kladivom žien. Organizátori pripravili spolu 16 súťaží s vyvrcholením o 19.45 h v podobe finále na 200 m mužov. Súčasťou mítingu bude aj národný program medzi 16.05 h až 17.15 h.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné