Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2021 11:21 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Smutná správa: Zomrel známy športový komentátor Andrej Miklánek († 48)

Smutná správa dnes zasiahla slovenskú športovú žurnalistiku. Vo veku 48 rokov zomrel bývalý športový komentátor a zakladateľ niekdajšej športovej Trojky Andrej Miklánek.

Informáciu priniesol portál Stratégie z vydavateľstva Mafra Slovakia, do portfólia ktorého patrí aj magazín Rungo, v ktorom bol Miklánek šéfredaktorom. Miklánek zomrel v kúpeľoch vo Vyšných Ružbachoch. Príčinu smrti určí pitva.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Andrej Miklánek pracoval dlhé roky pre televízie, v JOJ ale hlavne v RTVS, kde bol s malou prestávkou takmer desať rokov.

V Slovenskej televízii prešiel viacerými pozíciami – začínal ako externý asistent, bol aj športový redaktor či manažér obchodného oddelenia. Za Richarda Rybníčka bol členom top manažmentu televízie, mal na starosti športové vysielanie. Bol autorom projektu a projektovým manažérom spustenia športovej Trojky. Po nástupe Štefana Nižňanského na post generálneho riaditeľa STV z televízie na vlastnú žiadosť odišiel. Tri roky bol obchodným riaditeľom spoločnosti Mediaresearch pre Českú republiku a Slovensko, ktorá sa zaoberá prieskumami televíznej sledovanosti prostredníctvom píplmetrov. Pôsobil aj v kontrolných orgánoch RTVS, bol podpredsedom Rady RTVS. Za Miloslavy Zemkovej sa do vedenia vrátil, šéfoval programu televízie.

VIDEO: Andrej Miklánek bol pri komentátorskom mikrofóne v zápase o bronz na MS 2003, keď Pavol Demitra spečatil triumf Slovenska.

Pracoval aj pre JOJ Group, kde sa podieľal aj na príprave detskej televíznej stanice ŤUKI TV. V roku 2015 nastúpil do Telekomu. Bol vášnivým športovcom, venoval sa najmä behu. V detských i juniorských kategóriách hral hokej v Dukle Trenčín.

Česť jeho pamiatke!

ANDREJ MIKLÁNEK († 48)

Narodil sa v roku 1972. Gymnázium vyštudol v Dubnici na Váhom. Bol absolventom Fakulty telesnej východy a športu, počas postgraduálneho štúdia pôsobil na Katedre biologických a lekárskych základov športového tréningu FTVŠ UK. Venoval sa behu a triatlonu.

V roku 2000 - 2002 bol producent spoločnosti UPC Sport Praha, kde zabezpečoval výrobu a vysielanie kanála Sport 1, 2002 - 2003 komentátor Galaxie Sport, 2003 - 2007 šéfmanažér športovej redakcie STV, od 2007 (1. júna) projektový manažér pri­pravova­né­ho digitálneho kanála STV Šport. Ako projektový manažér sa v roku 2008 podieľal na spustení športovej programovej služby Trojka. Bol podpredsedom Rady RTVS.

Od leta 2013 pracoval v JOJ Group na pozícii manažéra divízie platených kanálov a služieb. Participoval na spustení špecializovaných detských programov RiK a Ťuki TV. Tri roky pôsobil ako obchodný riaditeľ spoločnosti Mediaresearch pre ČR a SR, realizátora elektronického merania televíznej sledovanosti na českom trhu ako aj merania návštevnosti internetu v Čechách a na Slovensku.

Od roku 2015 zastával v Telekome pozíciu manažéra marketingu a vývoja TV služieb. Pracoval aj ako šéfredaktor magazínu RUNGO, ktorý patrí do portfólia mediálneho domu Mafra Slovakia.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ