Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Leonardovi prišla po roku pošta od energetikov: Keď ju otvoril, neveril vlastným očiam!

Východniar má smolu na problémy s distribučnými spoločnosťami.

Leonard Imriščák (46) z Košických Oľšian mal v minulosti viaceré skúsenosti s chybami pracovníkov vodární. Kruh nekončiacich sa problémov sa pre Leonarda neuzavrel a vodárov teraz vystriedali energetické spoločnosti. Po tom, ako sa kvôli nespokojnosti so službami Slovakia Energy rozhodol od januára 2021 prejsť k inému dodávateľovi energie, zostal nepríjemne zaskočený. Po viac ako roku od výmeny meradla mu zrazu prišla faktúra od Slovakia Energy, ktorú mal zaplatiť už v deň doručenia. 

Leonardovi v minulosti hrozilo, že kvôli chybe vodárenskej spoločnosti bude musieť zacvakať obrovskú sumu za nedoplatok, akoby mal doma veľký bazén. Neskôr mu zase vodári zamenili vodomery a namiesto preplatku mal Leonard zaplatiť nedoplatok. Keď si problémy s vodármi vyriešil, myslel si, že bude mať pokoj. Pred vyše rokom mu však domov prišiel výpis s veľkým nedoplatkom za spotrebovanú elektrinu.

Otvoriť galériu

„Bol som zákazníkom Slovakia Energy a prišli mi veľké nedoplatky. Nebol som s nimi spokojný, preto som prešiel pod Východoslovenskú energetiku (VSE). Prechod bol bezproblémový a od Nového roka mám nového distribútora elektriky,“ opísal Leonard.

Nepríjemne ho však prekvapila pošta od už bývalého distribútora Slovakia Energy, v ktorej si pýtali peniaze za výmenu elektromera na chate, ktorú realizovali ešte začiatkom minulého roka, keď bol ich klientom. „Faktúra mi pritom prišla v deň, keď mala aj svoju splatnosť. Neviem, čo tým chceli dokázať, ale pre mňa to mohlo znamenať navyše penále, uhradiť som to nestihol. Keď som sa informoval na infolinke, bolo mi oznámené, že je to štandardný postup,“ opísal Leonard.

Hana Novotná, hovorkyňa Bohemia Energy, pod ktorú spadá aj Slovakia Energy, uviedla, že v tomto prípade išlo o chybu komunikačného systému medzi prevádzkovateľom distribučnej sústavy a ich spoločnosťou, vplyvom čoho došlo k oneskorenému vystaveniu faktúry.

„Túto chybu sme identifikovali v decembri minulého roku a následne sme riešili jej opravu. Tá sa vyriešila tento rok v marci, keď boli dotknutým zákazníkom vystavované predmetné faktúry,“ uviedla. Doplnila, že ich veľmi mrzí, že chybou v systéme došlo k oneskorenému vystaveniu faktúry.

„Pánovi Imriščákovi sme sa snažili vzniknutú situáciu vysvetliť v liste, ktorý sme mu zaslali spolu s faktúrou. Pána Imriščáka sme sami kontaktovali, aby sme mu vzniknutú situáciu znovu vysvetlili a zároveň sa s ním dohodli na predĺžení termínu splatnosti faktúry,“ dodala.

Výmena elektromeru

Podľa vyjadrenia VSE prevádzkovateľ distribučnej sústavy zvyčajne vystavuje faktúru 5 až 10 dní od vykonania procesu výmeny elektromera u odberateľa a túto faktúru zasiela dodávateľovi elektriny: „Dodávateľ elektriny následne zasiela faktúru na odberateľa. Teda zvyčajne platí, že odberateľovi je faktúra za výmenu elektromera doručená do niekoľkých týždňov a nezávisle od faktúry za dodávku elektriny.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo