Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.05.2021 17:25 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2021
Foto

Absolútna senzácia! Slováci zdolali Rusov a na šampionáte sme tak stále bez prehry

Zverenci Craiga Ramsayho vykorčuľovali do zápasu proti Rusku už tak trochu tradične.

Fotogaléria
21
fotiek v galérii

Nátlakom pred Samonovu bránu sa ako prví dostali ku gólovej šanci práve Slováci. Rusi však ukázali svoju silu, keď sa následne dokázali usadiť v našom obrannom pásme. Ich pobyt bol podstatne dlhší, ako ten náš, no skvelý Hudáček nepustil za chrbát ani jednu strelu. Slovenskí korčuliari dokázali niekoľkokrát v prvej tretine rýchlymi protiútokmi sľubne udrieť, no ku gólu chýbal vždy iba kúsok.

To, že Slováci neprišli hrať s Rusmi iba druhé husle dokázali aj po tom, čo jeden z Rusov čisto, no tvrdo odstavil jedného z našich hráčov. Po slovenskom protiútoku, ktorého vyústenie bolo prikrytie puku ruským brankárom Adam Líška podobne tvrdo dohral ruského obrancu, ktorý takmer zhodil bránu na zem. Rusi sa následne dopustili faulu, no počas presilovky sme sa poriadne nedokázali usadiť v útočnom pásme a z prevahy napokon nič nebolo. Skvelou prácou a disciplinovaným prístupom sme Rusom nedovolili hrať v početnej prevahe.

Posledná päťminútovka sa prelievala z jednej časti na druhú, no bez výrazných šancí na oboch stranách. Trinásť sekúnd pred koncom bezgólovej tretiny sa však na trestnú lavicu po hákovaní porúčal Peter Cehlárik.

Druhá tretina sa pre Rusov nezačala ideálne. Slováci dohrali oslabenie bravúrne, keď svojho súpera nepustili prakticky k ničomu. Hra sa následne opäť prelievala na obe strany, vyslovene gólovou šancou však nepohrozil nikto. Po senzačnej práci Miloša Romana v útočnom pásme našiel presnou prihrávkou premiérovo hrajúceho Zvolenčana Miloša Kelemena, ktorý umiestnenou strelou poza Samonov chrbát otvoril stav stretnutia. "Je to jeden zo splnených snov a ešte k tomu proti Rusku," okomentoval svoj premiérový zásah na MS Kelemen.

Po následnom vhadzovaní sa však Pavol Skalický dopustil hrou s vysokou hokejkou a porúčal sa na trestnú lavicu. Rusi dokázali po výborne zahratej presilovke stav stretnutia vyrovnať a z vedenia sme sa tak tešili presne 66 sekúnd. Vyrovnávajúci gól Rusom značne zachutil, v poslednej desaťminútovke sa v našom obrannom pásme usadili na dlhé minúty, no fantastickým obetavým a tímovým výkonom sme obrovskému tlaku zbornej dokázali odolať.

Hoci sa viac hralo pred našou bránou, v obrovskej šanci 2 proti 1 sa ocitol Marián Studenič s Pavlom Skalickým, finálnu prihrávku pred bránou však zblokoval skvelým zákrokom ruský obranca. Záver tretiny sa odohral v duchu menšej strkanice pri našej bráne, po ktorej sa za tvár bolestivo chytal Skalický.

Tretiu tretinu začali lepšie Rusi, keď mali z hry viac. Slovensko v porovnaní s predchádzajúcimi dvomi tretinami nedokázali ohroziť ruskú bránku v takej intenzite. Nepríjemný moment prišiel v 5. minúte, keď ruská strela nepríjemne trafila Mariána Studeniča do oblasti kotníka. Následne za pomoci spoluhráčov opustil ihrisko a do zápasu viac nezasiahol.Po upadajúcom tempe hry prišla na rad slovenská presilovka. Tú sme úspešne využili, keď Martin Gernát skvelým príklepom vrátil Slovákom vedenie. Rusi sa od trestnej lavice dištancovali od dvanástej minúty zápasu. 

Rusom však záverečný tlak vôbec nevyšiel. Minútu a šestnásť sekúnd pred koncom zborná odvolala brankára, no už krátko na to naše víťazstvo definitívne spečatil Marek Ďaloga. Pri góle využil ruský tréner možnosť výzvy pre podozrenie na ofsajd, no ten sa napokon nepotvrdil. Rusi tak dohrali zápas vo štvorici.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ik

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!