Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.05.2021 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Slečna so známym menom vo svojej prvej seriálovej úlohe: Nakrúcanie sa začalo stresom

Usmievavú Zaru Prágerovú (17) si mnohí fanúšikovia speváckej súťaže SuperStar pamätajú z ostatnej série, keď ju pochválil dokonca obávaný kat Paľo Habera (59).

Do finále sa napriek tomu nedostala. Krásne dievča s veľkým talentom však dostalo príležitosť zažiariť v novom seriáli TV JOJ Nemocnica. Zara pochádza z umeleckej rodiny. Jej mama Jana Prágerová, ktorá dlhé roky pripravuje známu televíznu anketu obľúbenosti, vyštudovala VŠMU - hoboj. 

Otec Ladislav je zas prvý fagotista v Opere SND. Hudobný talent teda podedila po rodičoch. Okrem toho, že spieva, hrá aj na klavíri. „Rodičia mňa aj mojich súrodencov k hudbe a umeniu viedli odmalička, takže sú nadšení z našich úspechov,“ hovorí Zara.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Pomáhala jej aj Pocisková

Seriál TV JOJ Nemocnica sa dostane na obrazovky asi po letných prázdninách, už niekoľko mesiacov sa však natáča. Zara s mladšou sestrou Limou dostali pozvanie na kasting. „Boli sme už dávnejšie na nejakých kastingoch, takže nás mali v databáze. Zavolali nás, že by sme sa im typovo hodili do nového seriálu. Budem hrať sestričku a sestra epizódnu úlohu,“ vysvetľuje.

S divadelným herectvom už skúsenosť mala, pretože hrala v muzikáli Cats a Malý princ na Novej scéne. Prácu pred kamerami si napriek tréme nevie vynachváliť. „Prvý natáčací deň som bola totálne pod stresom a nevedela som, čo môžem vlastne očakávať, nikoho som nepoznala, tak som sa veľmi bála. Moje obavy sa však rýchlo rozplynuli, lebo všetci sú veľmi príjemní a pán režisér Ján Novák neskutočne milý a je s ním sranda,“ hovorí mladá nádejná herečka, ktorá prípravu so skutočnými zdravotníkmi absolvovať nemusela.

„Režisér nám vždy, keď si skúšame texty alebo konkrétnu akciu, vysvetľuje, čo by sme mali robiť. Snažím sa aj doma pozerať nejaké reálne videá na youtube, ako sa sestričky správajú a čo robia.“ Herecký kolektív je tiež veľmi nápomocný. „Všetci herci mi pomáhajú, ak niečo neviem, veľa sa od nich učím, ako komunikujú s pánom režisérom, ako sa správajú na pľaci, ako si skúšajú texty. Nela Pocisková mi vysvetlila veľa vecí, som rada, že som sa tam s ňou stretla. Všetko bolo pre mňa úplne nové, no po pár natáčacích dňoch som sa uvoľnila, teraz je to jednoduchšie.“

Chce byť speváčkou

Zara je nadaná aj športovo. „Dvanásť rokov som robila modernú gymnastiku, tancujem show dance aj džez. Teraz ma však veľmi baví beh. Dala som si záväzok, že do leta odbehnem polmaratón,“ hovorí odhodlane. Dlhovláska študuje v Bratislave na bilingválnom anglickom gymnáziu a budúci rok bude maturovať. Po skončení školy by chcela skúsiť vysokú školu s umeleckým zameraním. Účasť v SuperStar ju utvrdila v tom, že to bude hudba.

„Veľmi rada by som študovala hudbu, konkrétne spev, a chcem si komponovať aj vlastné pesničky. Premýšľam nad štúdiom v zahraničí. Rozprávala som sa o tom veľa s rodičmi aj s kolegami v divadle. Veľa z nich mi to odporúčalo, vraj je tam iná úroveň štúdia. Chcem sa aj trochu osamostatniť, nebyť naviazaná len na Slovensko.“ Doma si často sadá za klavír a skúša komponovať.

„Pomáha mi s tým aj moja pani učiteľka. Zatiaľ sú to skladby, ktoré robím sama pre seba, nič profesionálne som nenahrávala, ale určite dám niečo v dohľadnej dobe von. Veľmi si to želám.“ V budúcnosti teda chce spievať. „To je moja priorita, ktovie, možno sa uplatním aj v herectve, je to super práca, ktorá ma baví. Vôbec to nie je ľahké, i keď si to všetci myslia, ale natáčacie dni sú dlhé a veľmi únavné. Moja veľká túžba je však byť speváčkou, tak verím, že sa mi to podarí a budem žiť svojím snom.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj