Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Hrôza v bojnickej nemocnici: Zábery, z ktorých sa zdvíha žalúdok!

Otrasné, v akých podmienkach sa pripravuje jedlo v hornonitrianskej spádovej nemocnici, ktorá pokrýva takmer 200 tisíc ľudí!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Fotografie, ktoré nám poslal rozhorčený čitateľ z prostredia nemocnice sú plné hrôzy a zdvíha sa z nich žalúdok. Kuchyňa bojnickej nemocnice na nich pripomína miesto apokalypsy a nie priestory, kde sa pripravuje jedlo pre stovky pacientov a zdravotníkov! Rozhorčený zamestnanec dokonca tvrdí, že so zdravím sa tu takto hazarduje už dlhodobo! Vedenie nemocnice problém s plesňou priznáva, tvrdí však, že vedia to zvládnuť.

Nemohol sa na to už pozerať. Rozhorčený čitateľ poslal fotografie z kuchyne bojnickej nemocnice. Zábery sú naozaj vhodné len pre silné povahy. „Nemohol som sa na to už pozerať, veď to je nielenže nehygienické, ale hlavne zdraviu škodlivé. Nielen pre tých, ktorým odtiaľ smeruje jedlo, ale aj kuchárkam, ktoré v tom prostredí musia dennodenne pracovať. Oni si to nakoniec aj tak odskáču. Potrestajú vedenie kuchyne, vymaľuje sa a život pôjde ďalej,“ uviedol zdroj z prostredia nemocnice a dodal, že to nie je záležitosť len pár dní.

„Tie priestory zúfalo volajú po rekonštrukcii už dlhší čas, ale vynovenie kuchyne sa asi zle prezentuje, tak sa peniaze vrážajú inam. Toto už nie je stav, len na dočasné vymaľovanie, tie priestory sú dlhodobo nevyhovujúce a treba rozsiahlu opravu,“ uzavrel rozhorčený zdroj.

Jeho slová potvrdil aj hovorca mesta Prievidza a zároveň župný poslanec Michal Ďureje. „V takýchto priestoroch sa varí pre stovky pacientov, alebo nemocničný personál, sestry a lekárov. Treba povedať ale, že takýto problém nevznikol v priebehu posledných týždňov alebo mesiacov. Takto to dopadne, keď zriaďovateľ zabudne na svoju nemocnicu a nerieši takéto problémy,“ povedal M. Ďureje.

Vedenie bojnickej nemocnice potvrdilo, že o probléme vie. „Pleseň tam je, riešime to pravidelne, budova je stará, nutné rekonštrukcie sa budú musieť robiť, pripravuje sa aj projektová dokumentácia pre riešenie kuchyne. Dočasne to dokážeme vyriešiť, tým, že obnovíme nátery, ale ten problém sa bude opakovať. Maľovanie musíme opakovať znovu,“ prezradil Martin Drozd z bojnickej nemocnice s tým, že 60 ročná si nutne vyžaduje rekonštrukciu.

„Musíme žiadať zriaďovateľa, aby sme mohli zrekonštruovať budovu a budeme dúfať, že dostaneme investíciu od TSK,“ pokračoval M. Drozd a jedným dychom dodal, že pokiaľ sa dodržia hygienické zásady, vedia fungovanie kuchyne zvládnuť.

Podľa riaditeľky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prievidzi Zuzany Tornócziovej problém v nemocnici riešia už dlhodobo. „Pravdepodobne to bude technicko - stavebný problém. Prevádzkovateľ vymaľoval a za niekoľko dní, týždňov sa to objavilo. Dávali sme pokyny, ktoré si síce plnili, ale neriešilo to situáciu,“ vysvetlila šéfka hygienikov a upozornila, že dlhodobý pobyt v takýchto priestoroch môže vážne poškodiť zdravie. Oslovili sme aj zriaďovateľa Nemocnice s poliklinikou so sídlom v Bojniciach Trenčiansky samosprávny kraj, do uzávierky sa však nevyjadrili.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: -mim-

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?