Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2021 16:25 | Šport | Futbal
FotoVideo

Vlado Weiss st. chce v Slovane ukončiť kariéru: Túži zmeniť dve veci

Vladimír Weiss chce posunúť Slovan Bratislava do Európy, no pripúšťa, že sa tak nemusí stať hneď. Skúsený futbalový tréner sa s klubom dohodol na päťročnej spolupráci, počas ktorej ho chce nastaviť inak, než bol doteraz.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. priznal, že rokovania s novým trénerom boli dlhé. "Som nesmierne rád, že sme sa dohodli a že sme našli spoločnú reč. Rokovania boli dlhšie, lebo chceme spolupracovať dlhodobejšie a chceme nastaviť nejaký smer. Dohodli sme sa na päťročnej spolupráci," povedal Kmotrík na piatkovej tlačovej konferencii.

Weiss st. trénoval Slovan aj v sezóne 2011/2012 a priviedol ho do skupinovej fázy Európskej ligy. Potom zamieril do Kazachstanu, kde trénoval Kajrat Almaty. Uplynulé štyri roky pôsobil na lavičke gruzínskej reprezentácie, na ktorej skončil v novembri 2020. Prenikol s ňou až do finále baráže o EURO 2020.

"Prišiel som domov a vrátil som sa do klubu, z ktorého som už raz odišiel. V tom čase to nebolo ideálne. Ale tu žije história a človek sa učí z chýb. Mal som voľno a čakal som, čo bude.

Teraz sedím tu a dohodli sme sa na dlhodobej spolupráci, viem, do čoho idem. O to väčšia to bude zodpovednosť, ale aj česť. Viem, aký bude psychický tlak, výzvy, tlak od fanúšikov. Mám veľa priateľov, ale aj nepriateľov. Ja sa svojou prácou budem snažiť dokázať, že ju viem robiť," uviedol 56-ročný tréner.

Weiss uviedol, že Slovanu prišiel pomôcť. Realizačný tím si vytvoril z ľudí, s ktorými spolupracuje dlho. "Môj asistent bude Boris Kitka a bude dozerať aj na mládež. Žiaľ, Jožko Kontír ide do Poľska k Martinovi Ševelovi, dal som mu požehnanie, aj keď sa mi to bál povedať, bolo to dosť emočné. Viem, že prídu aj hádky, nedorozumenia, ale na to som pripravený, to musíme zvládnuť."

Weiss plánuje po príchode do Slovana urobiť zmeny na každom poli, o týchto témach hovoril aj s majiteľom klubu Ivanom Kmotríkom starším. "Mne je Darka Milaniča ľúto, ale toto je trénerský život, stalo sa to aj mne. Vedenie urobilo zmenu na trénerskom poste a ja som sa musel rozhodnúť rýchlo.

Ja sa tejto výzvy nebojím. Je možné, že v Slovane ukončím aj svoju kariéru. Čarovný prútik neexistuje, chce to poctivú prácu a dobrú súčinnosť všetkých. Chcem, aby sme na tento krásny štadión prilákali čo najviac fanúšikov. Chceme sa prebojovať do Európy, nehovorím, že hneď, ale chceme budovať klub. O jeho filozofii sme sa rozprávali veľmi dlho. Klub bude nastavený trochu inak, než bol doteraz. Nie všetko ide tak ako má. Sú tu aj dobré veci, ale aj také, na ktorých treba popracovať," povedal Weiss.

Kmotríka mladšieho zaskočila v uplynulých dňoch kritika na  výkony Slovana, ale pripomenul, že "belasí" majú stále na dosah oba hlavné ciele sezóny: "Výsledky neboli zlé, no čelili sme veľkej kritike. Ale my môžeme vyhrať dvakrát po sebe double, čo sa ešte  nikomu nepodarilo. Ja chápem, že trénerov kritizovali v čase, keď sa nám nedarilo, beriem to.

Musíme však teraz urobiť všetko pre to, aby  sme sa zlepšili. Ja nemám ružové okuliare, v uplynulých týždňoch sa nám nedarilo, ale stále sme prví a budeme hrať o Slovenský pohár."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete