Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2021 06:00 | Správy | Domáce správy

Srdcervúca spoveď Piešťančana, ktorý prišiel o manželku Lindu († 26): Porodila dcérku bez známok života, potom zomrela!

Neskutočný žiaľ prežíva rodina z Piešťan, ktorá prišla o milovanú dcérku a manželku.

Linda († 26) zomrela po tom, ako porodila vytúžené bábätko. Chiarka však prišla na svet bez známok života. Bola 5 minút bez kyslíka. Napokon sa stal zázrak a lekári ju oživili. Lenže to už ratovali Lindu, ktorej brušnú dutinu zaliali 2 litre krvi. Stabilizovali ju, ale o pár hodín sa jej manžel Sergej (38) dozvedel smutnú správu. Žena jeho života neprežila masívnu stratu krvi. Zúfalý Sergej musí ísť na materskú a najmä netuší, či dcérke nebude mať trvalé následky...

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Sergej a Linda túžili po bábätku, veľmi sa im nedarilo, no lásku pred 9 mesiacmi spečatili manželstvom. „Keď sme sa brali, bola už moja manželka tehotná a nevedeli sme o tom. Boli sme veľmi šťastní,“ zaspomínal zronený manžel, ktorého by ani vo sne nenapadlo, že na vytúženú dcérku zostane sám. Linda, ktorá bola celé tehotenstvo zdravá, zomrela krátko po pôrode. „Večer jej zrazu prišlo zle. Kričala na manžela, aby jej pomohol ľahnúť si. Linda bola úplne bledá a Sergej hneď volal záchranku,“ s plačom povedala Lindina mama a dodala, že záchranka ju odviezla do piešťanskej nemocnice.

Linda vykrvácala

Lekári Linde hneď spravili cisársky rez, keďže jej ledva nahmatali pulz. Chceli zachrániť bábätko. „Keď Chiarku porodila, malinká bola biela. Bola už vlastne mŕtva,“ plakala Chiarkina starká. Lekári začali s resuscitáciou. „Chiarka bola viac ako päť minút bez kyslíka, no oživili ju,“ hlesol Sergej a dodal: „Malinkú previezli do bratislavskej nemocnice, kde jej museli podchladiť mozog. Prosil som lekárov, aby mi zachránili ženu.“

Doktori sa Lindu snažili zachrániť, no, žiaľ, neúspešne. „Zakrvácala z cievy do dutiny brušnej a mala tam dva litre krvi. Zašili ju a dali na aro s tým, že je stabilizovaná,“ rozplakala sa Lindina mama, ktorá nemocnici zazlieva, že ju nepreviezli do Bratislavy. Mamičke sa totiž o pár hodín zhoršil stav. „Opäť ju zobrali na sálu. V brušnej dutine mala zasa krv. Nemala šancu,“ zadúšala sa plačom.

„Potom mi len povedali, že moja žena je mŕtva,“ ledva vysúkal Sergej. Nemocnica však prípad odmietla komentovať. „Nie sme v zmysle zákona o zdravotnej starostlivosti oprávnení uvádzať tretím osobám akékoľvek informácie o zdravotnom stave pacientov alebo o priebehu vykonaných zdravotných výkonov," uviedol riaditeľ nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch Štefan Kóňa.

Otvoriť galériu

Musí ísť na materskú

Sergej s rodinou sú presvedčení, že lekári pochybili a podávajú sťažnosť na nemocnicu. S Lindou sa navždy rozlúčili, no o život stále bojuje malinká Chiarka, ktorá prekonala včasný asfyktický syndróm a môže mať doživotné následky. „Dcérka je stále v nemocnici a zatiaľ nevieme, aké budú následky. Musím ísť na materskú a bojím sa, že to nezvládnem,“ takmer sa zrútil otec. Rodine pomáhajú ľudia aj kamaráti. Chiarka toho bude veľa potrebovať. „Bude to pre nich mimoriadne náročné. Pomôžeme zbierkou. Veríme, že sa nájdu ľudia, ktorí im pomôžu,“ uzavrela Linduškina sesternica.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ver

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Aktualizované
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?