Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2021 16:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
FotoVideo

Slovenské celebrity ukázali najdôležitejšie ženy v ich živote: Čo nás naučili naše matky

„Mama je len jedna a tá moja je najlepšia na svete,“ hovorí herec Juraj Hrčka (40). S touto vetou súhlasia všetci jeho kolegovia, ktorých sme sa pri príležitosti zajtrajšieho krásneho sviatku Dňa matiek spýtali, aké sú najdôležitejšie ženy v ich živote a čo sa od nich naučili.

Braňo Mosný (33) s mamou Elenou (61)

Otvoriť galériu
Braňo Mosný s mamou Elenou.
Zdroj: gt, Stanka Topolská
Braňo o mame:
Pravdupovediac, mám veľa krásnych spomienok s mamičkou, často mi o nich rozpráva. Napríklad, keď som sa ako trojročný zamkol na toalete a začal som sa čvachtať v záchodovej vode. Nevedela ma veľmi dlho nájsť, až keď počuli s otcom strašné rehoty, zistili, kde som a presvedčili ma, aby som odomkol. Dlho som totiž nevedel pochopiť, aký je rozdiel medzi vodou zo záchoda a tou z umývadla. (smiech) Raz som v rodičovskom dome mojej mamičky sedel na okraji veľmi vysokého schodiska, ktoré lemoval dosť vysoký porast ruží. Zaväzoval som si šnúrky, prekotil som sa a zastavil hlavou kúsok od zeme v záhone ruží. Vyzeral som ako dalmatínec, lebo mi každú ranu natrela a bol som fľakatý. (smiech) Moja mamička je neuveriteľne láskavá, tolerantná, obetavá, milujúca a silná žena. Ničoho sa nebojí, tak dúfam, že aspoň to mám po nej. Od útleho detstva pre nás so sestrou robí maximum, tak ako pre celú rodinu, je neuveriteľný stmelovač. Odjakživa jej aj so sestrou hovoríme mamička, na čo vždy povedala, že keď budem mať 18 rokov, určite jej tak pred kamarátmi hovoriť nebudem, že bude len mama. Mám 33 a stále jej tak hovorím. Verím, že mám po nej húževatosť, nezlomnosť a silu. Vychovali nás s otcom s láskou k tolerancii. Je to super žena a aj touto cestou by som ju chcel pozdraviť, skloniť sa pred ňou a poďakovať jej za všetko.

Mama o Braňovi:
Branko bol skvelé dieťa, vôbec si nepamätám, že by som naňho niekedy zvýšila hlas, alebo mu dala facku, taktiež ani jeho sestre Ivanke. Po rokoch som sa dozvedela, že mal predo mnou oveľa väčší rešpekt ako pred otcom, hoci som naňho nikdy nekričala. Asi som mala takú prirodzenú autoritu. To, že sa chce stať hercom, bol pre nás všetkých šok, vôbec sme netušili, že má také ambície. Jedného dňa nám oznámil, že si podal prihlášku na VŠMU. Veľmi si na ňom cením, že je priamy, cieľavedomý a ide si za tým, čo si zaumieni. Teší ma, že je úspešný vo svojom nie ľahkom povolaní. Hrdá som však najmä preto, že je čestný, inteligentný muž, ktorý neznáša krivdu, je pevný vo svojich názoroch, je úctivý k ženám, taktiež je skvelý partner a milujúci otec. Manželova i moja mama, ktoré nás už opustili, by na svojho vnuka boli tiež hrdé. Ak by sa nestal hercom, bol by z neho určite vynikajúci obhajca ľudských práv. Vážim si obe svoje deti, nesmierne ich milujem a vždy ich vo všetkom podporujem, niekedy aj v takom konaní, s ktorým sa úplne nestotožňujem, ale je to je ich životná cesta a rozhodnutie, sú dospelí, tak nech si robia, čo chcú.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe