Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2021 20:00

Bál sa, že manželku pri sexe zabije: Ohromná premena Škóta! Neuveríte, koľko zhodil kilogramov

Paul Tuthill (44) zo škótskeho mesta Inverness holdoval zdravému životnému štýlu a fitnes. Potom však prišlo zranenie a začalo skutočné peklo.

Paul bol pred zranením v roku 2010, ktoré mu doslova zmenilo život, nadšencom zdravého životného štýlu a fitness, pričom vážil primeraných 104 kilogramov. Všetko však zmenila nešťastné zranenie, keď sa pošmykol na schodoch. Zranenie mu spôsobilo chronické problémy s chrbtom a ako sa bolesti neustále zhoršovali, prirodzene, zhoršovala sa aj jeho schopnosť hýbať sa, až sa napokon Paul nemohol hýbať vôbec. V tomto momente začal rapídne priberať na váhe. Zdravotné problémy mu nedovoľovali pracovať, a tak Paul v pohodlí domova pribral na neuveriteľných 368 kilogramov.

Keďže sa mu jeho rodina, manželka Pauline a tri deti, nedokázala kvôli vlastných povinnostiam venovať, Paul bol nútený spoľahnúť sa na opatrovateľov, ktorí sa starali o jeho každodenné potreby, vrátane umývania, stravovania či používania toalety. Zdravotná služba vo Veľkej Británii mu musela dokonca poskytnúť invalidný vozík pre ťažko obéznych, ktorý musel byť dovezený z Dánska.

„Odvtedy som prišiel na to, že silné lieky proti bolesti, ktoré som užíval, mi takmer znemožňujú kontrolovať chuť do jedla. Nestravoval som až tak hrozne, len som nemal žiadnu kontrolu, nad porciami,“ uviedol a pokračoval v smutnom rozprávaní. „Bol som tak veľký, že som sa nemohol osprchovať či umyť. Dokonca som si nedokázal ani utrieť zadok. Moja žena sa stala mojou opatrovateľkou popri všetkých ostatných povinnostiach, ktoré mali vrátane svojej práce a starostlivosti o deti. Nevedel som, ako sa z tejto situácie dostať, nevidel som žiadne východisko. Chrbát ma neznesiteľne bolel každý deň a moje psychické zdravie bolo taktiež v troskách.“ Dospelo to až do takého bodu, že Paul si každú noc prial, aby som bol mŕtvy. „Cítil som, že brzdím svoju rodinu, chcel som, aby bolo po všetkom. Bolo mi tak nanič, že som sa niekoľkokrát pokúsil vziať si život,“ priblížil desivé momenty svojho života.

Paulovi zničila jeho extrémna váha aj intímny život. „Bol som tak veľký, že som musel spávať v obývačke a keďže som sa nezmestil do kúpeľne, musel som mať pri sebe prenosné WC. Môj sexuálny život s mojou manželkou neexistoval. Nemohol som ísť na dovolenku či na výlety s mojou rodinou.

Paulovi nakoniec pomohla zachrániť jeho život sestra, ktorá mu zaplatila operáciu žalúdka v hodnote 15 tisíc libier (viac ako 17 300 eur), ktorú mu zdravotný systém v Británii odmietol uhradiť. Pred prvým stretnutím pred samotným zákrokom v novembri 2017 sa rozhodol pokúsiť sa trochu schudnúť a obmedzil svoj denný príjem na 1800 kalórií. „Rozhodol som sa piť tak veľa vody, ako to len pôjde a počítať si kalórie a váha začala klesať. Schudol som na 280 kilogramov, no povedali mi, že to nestačí a s takouto váhou operáciu neprežijem. Odchádzal som zo stretnutia úplne zničený, ale nechcel som sa vzdať, takže som pokračoval v počítaní kalórií a do apríla 2018 sa mi podarilo dostať na 216 kilogramov.“ Po splnení váhového limitu sa 8. mája 2018 Paul konečne dostal na operáciu žalúdka. Päťhodinová operácia dopadla úspešne a Paulovi, ktorý sa mimochodom v decembri 2018 opäť vrátil na univerzitu, sa zdravou stravou podarilo zhodiť ďalšie kilá. Napriek tomu sa mu stále nedarilo chodiť bez pomoci, a tak oslovil fyzioterapeutov. „Dal som si malé ciele a postupne som začal vidieť zlepšenia. Jediné, čo som chcel, bolo mať život ako predtým. Prešiel som z invalidného vozíka, cez chodecký rám, barle, vychádzkovú palicu až po chôdzu bez akejkoľvek pomoci za tri mesiace. Bol to úžasný pocit, keď som mohol opäť samostatne kráčať. Ľudia si som mnou „dávali päť“, keď som kráčal po areáli univerzity, niektorí sa dokonca začali prechádzať so mnou. Keď sa Paul dostal na váhu 158 kg, vrátil sa k svojej obľúbenej cyklistike. Za uplynulé dva roky stratil ešte ďalších 63 kilogramov.

„V období, keď som bol najväčší, som ani nevedel, koľko skutočne vážim, pretože váhy ukazovali len do čísla 343 kilogramov, ale osobne si myslím, že som mal až 368. Moja noha mi napuchla do rozmeru jedného metra. Doslova som cítil, že umieram. Bol som zničená ľudská bytosť. Operácia a pár skvelých ľudí, ktorí mi pomohli, mi zachránili život. Keď si spomeniem, ako ďaleko som došiel, musím sa uštipnúť, aby som zistil, že to nie je iba sen.

Na svojho manžela je hrdá aj jeho žena Pauline. „Tým, že sa môj muž „vrátil späť“ sa nám zmenil obom život. Už sa so mnou môže znova prechádzať a chodiť po kopcoch,“ prehovorila šťastná Pauline. „Chodím veľmi veľa pešo, takže pre neho je fantastické, že môže chodiť so mnou. Je to jednoducho pocit, akoby som svojho manžela získala spať. Náš vzťah je rozhodne na dobrej ceste vrátiť sa tam, kde bol na začiatku.

Predtým sme jednoducho nemohli fungovať ako rodina. Deti žili s otcom, ktorý by čochvíľa zomrel. Teraz sa venujem rodine naplno, opäť môžeme chodiť na spoločné výlety. Konečne môžeme spolu s mojou ženou spať v jednej posteli. Teraz je náš život na dobrej ceste.

Oddaný manžel podstúpil 1. decembra 2020 deväťhodinovú operáciu na odstránenie prebytočnej kože, počas ktorej chirurgovia odstránili viac ako 70 kg uvoľneného mäsa. „Ešte mám stále veľa kože, ktorú by bolo potrebné odstrániť. Som však hrdý na to, kam som sa postupne dostal malými krokmi a cieľmi, ktoré všetko zmenili“ uzatvára šťastný Paul, ktorý v súčasnosti pracuje ako turistický sprievodca po Škótskej vysočine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí