Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2013 11:57 | Správy | Domáce správy

Kandidát na prezidenta Kiska: Podpisy mu bude zbierať Ján Filc

Občiansky prezidentský kandidát Andrej Kiska dnes začal zbierať podpisy pod svoju kandidatúru. Šéfom jeho petičného výboru bude Ján Filc.

Občiansky prezidentský kandidát Andrej Kiska dnes odštartoval zber podpisov pod svoju kandidatúru. Šéfom jeho petičného výboru sa stal úspešný hokejový tréner Ján Filc. Petičné hárky medzi prvými podpísali známe osobnosti Zuzana Kronerová, Maroš Kramár, Dušan Hanák, Anna Šišková, Juraj Kemka a ďalší.

V uliciach sa už objavila tisícka bilbordov. Podľa Kisku je to kampaň na zber podpisov a potrvá mesiac. Zaplatí za ňu asi 100-tisíc eur z vlastných peňazí. Aj naďalej chce kampaň financovať z vlastných zdrojov. "Od žiadneho sponzora alebo kohokoľvek neprijmem ani jeden cent. Chcem byť vždy objektívny a nezávislý a preto nechcem od nikoho ani jeden cent," dodal Kiska.

Pokiaľ ho verejne podporí niektorá štandardná politická strana, za dôveru sa poďakuje a prijme ju. "Vždy sa budem riadiť svojim vlastným vedomím a svedomím a keď mi aj niektorá politická strana vyjadrí podporu, nebude to nikdy znamenať, že pokiaľ bude robiť niečo, s čím ja nebudem súhlasiť, že to jasne nahlas nepoviem," zdôraznil. Za štandardnú politickú stranu považuje aj Smer-SD.

"Kandidujem ako nezávislý a nestranícky kandidát a svoju kandidatúru opieram výlučne o podporu od občanov. Preto chcem zbierať podpisy po celom Slovensku za pomoci ľudí, ktorí sú presvedčení tak ako ja, že Slovensko potrebuje zmenu," vyhlásil Kiska. Podpisy chce zbierať za pomoci dobrovoľníkov.

Šéfom jeho petičného výboru je "zlatý hokejový tréner" Ján Filc. Kiska ho považuje za symbol slušnosti a zmeny k lepšiemu, čo podľa neho dokázal počas profesionálneho pôsobenia v hokejovom prostredí. Kiska skonštatoval, že s Jánom Filcom ho nespája len rovnaký názor na spoločnosť. "Je človek, ktorý dokáže motivovať ľudí a dať ich dokopy, aby išli za jasným cieľom, za víťazstvom," povedal Kiska.

"Chcem mať za prezidenta silnú osobnosť, ktorá pozná skutočné problémy ľudí a nie je prepletená s politikmi a mocenskými záujmami," povedal Filc, ktorý Kiskove aktivity sleduje už roky. Ako uviedol, vývoj v spoločnosti v oblasti spoločenskej aj politickej dospel do štádia, že sa rozhodol hľadať človeka nestraníckeho, nezávislého s manažérskou skúsenosťou. "Jeho ľudský rozmer ma presvedčil o tom, že si myslím, že bude vhodným kandidátom, keď sa nám podarí urobiť to, čo máme urobiť," dodal.

Ďalšími členmi Kiskovho petičného výboru sú Silvia Lavríková, ktorej v ťažkej životnej situácii pomohol práve Dobrý anjel Andreja Kisku, a študentka práva Vladimíra Ledecká.

Prezidentský kandidát Kiska prezradil, že od februára absolvoval viacero návštev menších aj väčších miest. Na diskusiách sa stretol takmer s tisíckou ľudí, s ktorými hovorili o tom, ako zmeniť spoločnosť. "Ľudia sú skutočne unavení z politikov ako takých, sú sklamaní z nich a politici strácajú dôveru," povedal Kiska. Podľa neho sú ľudia radi, že do politiky prichádzajú noví ľudia s novými víziami a chcú nezávislého prezidenta.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo