Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2013 17:05 | Správy | Domáce správy

Terminátor Fico: V kľukoch zdolal elitných žilinských výsadkárov!

Ten náš premiér sa nezdá! Počas návštevy v 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline Robert Fico v kondičke prekonal aj najlepšie trénovaných vojakov!

Na návšteve u výsadkárov premiér ukázal, že nie je žiadna padavka. Robert Fico pravidelne beháva po bratislavskej hrádzi a dokáže za jeden tréning urobiť aj 700 kľukov. Teraz si zmeral sily s tými najpovolanejšími – našimi najlepšie trénovanými vojakmi. A s prehľadom im to natrel! „Nápad vznikol spontánne. Kľuky robili vojaci aj premiér pol hodinu s menšími prestávkami. Za ten čas spravili vojaci 485 kľukov, premiér Robert Fico 1 001 kľukov,“ povedala jeho hovorkyňa Beatrice Hudáková.

„Bolo vidieť, že premiér má svoju techniku, že to má natrénované a vie si rozložiť sily. Takže bol na to dobre pripravený,“ zhodnotil jeden z vojakov.

„Počul som o chlapcoch, že trénujú kľuky a kľuky trénujem aj ja. Tak sme si dali takú polhodinovku, že koľko kto vydrží kľukov. A môj tréning sa mi oplatil. Dohodli sme sa na pravidlách, kto aké kliky bude robiť. Myslím, že akceptovali tento súboj,“ skonštatoval premiér po polhodinovom súboji. Na novinársku otázku, prečo je v takej dobrej kondícii odpovedal: „Lebo som predseda vlády“.

Fico: 5. pluk chvália aj v zahraničí

Vedenie pluku ho zoznámilo so súčasným pôsobením a úlohami vojakov v Afganistane. „Hovorili sme aj o medzinárodnej spolupráci, pretože slovenská armáda získava na kredite predovšetkým účasťou v medzinárodných operáciách. Špeciálny pluk má naozaj vysoké renomé a často, keď sa rozprávam s diplomatmi, tak ho spomínajú. Nedávno som mal stretnutie s americkým veľvyslancom, ktorý mimoriadne oceňoval prácu tohto pluku. Pochopiteľne ma zaujíma aj výstroj a výzbroj takéhoto špecializovaného pluku, pretože to nie sú štandardní vojaci. Sú to vojaci, ktorí sú pripravovaní na náročné úlohy v rôznych podmienkach,“ uviedol Fico.

Minister obrany SR informoval, že v stredu 27. februára chce predložiť do Bezpečnostnej rady a následne do vlády žiadosť o nový mandát na pôsobenie našich vojakov v Afganistane. „S pánom premiérom sme hovorili o misii SOTG. My sťahujeme strážne jednotky a sťahujeme naše počty. Ale sťahujeme ich preto, aby sme mohli nastúpiť v mentorských jednotkách, kde budeme cvičiť afganské bezpečnostné zložky. Ak bude mandát schválený, išlo by o prvý polrok 2014. S tým, že by to bolo do konca roku 2014, lebo zatiaľ je taký medzinárodný mandát pre NATO. Sú zadefinované základné počty a je to maximálne 150 príslušníkov,“ dodal Glváč.

Premiér zdôraznil, že jednou z úloh Ozbrojených síl SR ako členského štátu NATO je participovať na medzinárodných misiách. „Musíme však brať na zreteľ, že z Afganistanu sa postupne sťahujú vojenské jednotky. Samotná americká armáda znižuje svoju prítomnosť, naši odchádzajú, časť vojakov sa o chvíľu vracia na Slovensko. Preto rokujeme čo ďalej, čo sa od nás očakáva, aké úlohy by naši vojaci mohli plniť. A pokiaľ podmienky budú zodpovedať našim predstavám nevylučujem, že Národná rada SR bude opätovne rokovať a hlasovať o ďalšom mandáte vojakov SR v týchto misiách. Ale musí ísť vždy, to je naša podmienka, o misiu, ktorá sa opiera o medzinárodný mandát,“ uzatvoril Fico.

Dokážete prekonať Ficov výkon "1001 kľukov za pol hodiny"? Ozvite sa nám na tip@novycas.sk a my prídeme váš výkon zmerať!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Ilustračné foto
Nové detaily o podvodnej stránke, ktorá sa vydávala za zbierku pre Ukrajinu: Sila, čo prezradila polícia
(ilustračné foto)
Festival sa zmenil na nočnú moru: Stovky nakazených! Vypuknutie epidémie?
(ilustračné foto)
Z lietadla plného ľudí sa odrazu začalo dymiť! Takto to dopadlo
V okolí obce Košická Belá zaznamenali pohyb medveďa.
Foto
Medveďa spozorovali pri ďalšej obci na Slovensku: Polícia vyzýva obyvateľov! Kde šelmu videli?
ÚS preskúma ústavnosť núdzového stavu, dostal dve podania (ilustračné foto).
Aktualizované
Ústavný súd si posvieti na zmeny zákona ešte z minulého roka! O čo ide?
Tehotná žena potrebovala pomoc. (Ilustračné foto)
Váš Tip
Hrozivý pohľad na tehotnú ženu v Bratislave: Okoloidúci museli privolať políciu!