Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.02.2013 09:00 | Šport | Futbal

Škrtelov rok 2012: Nová zmluva, svadba a kapitánska páska

Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel (28) má za sebou úspešný rok 2012.

Včera večer ho zavŕšil v Trnave honorom "Najlepší futbalista SR" v ankete denníka Pravda a Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Kapitán slovenskej reprezentácie si 10. januára 2013 pripomenul päť rokov od podpisu zmluvy s anglickým prvoligistom FC Liverpool.

Dvadsaťosemročný rodák z Handlovej získal vlani 26. februára v červenom liverpoolskom drese svoju prvú veľkú trofej, keď gólom prispel k remíze 2:2 s Cardiffom City vo finále Anglického ligového pohára (Carling Cup). "The Reds" vyhrali v jedenástkovom rozstrele 3:2.

"Bol to skvelý zápas na nádhernom štadióne. Myslím si, že sme si zaslúžili zvíťaziť, dokázali sme odpovedať na vedúci gól súpera a nezlomil nás ani inkasovaný gól na 2:2 dve minúty pred koncom predĺženia. Následne sme zvládli aj penaltovú lotériu. Po vyrovnávajúcom góle som pocítil nesmiernu radosť. Pomohol som tímu a prial som si, aby sme čo najskôr strelili ďalší,“ povedal vtedy Škrtel.

Bývalého hráča Trenčína či ruského Zenitu Petrohrad 27. februára 2012 honorovali titulom Najlepší futbalista Slovenskej republiky za rok 2011, keď získal 338 bodov, teda o tri viac než stredopoliar Marek Hamšík. O dva dni neskôr pomohol Škrtel slovenskej reprezentácii k víťazstvu nad Tureckom v medzištátnom prípravnom zápase v Burse 2:1. V aprílovom stretnutí Premier League proti Blackburnu Rovers (3:2) viedol po druhý raz v kariére FC Liverpool s kapitánskou páskou (tejto cti sa mu dostalo po prvý raz v deň jeho 26. narodenín 15. decembra 2010 pri bezgólovom dueli v EL UEFA proti holandskému Utrechtu, pozn.).

Martin Škrtel sa 5. mája 2012 predstavil aj vo finále FA Cupu, keď LFC vo Wembley podľahol FC Chelsea 1:2. Hráč, ktorý futbalovo rástol v Ráztočne a Prievidzi, sa stal 12. mája minulého roka najlepším hráčom FC Liverpool v sezóne 2011/2012. Svojím hlasovaním o tom rozhodli fanúšikovia na oficiálnej stránke klubu z mesta "Beatles".

"Predtým som v Liverpoole získal ocenenie v úvodzovkách len pre hráča mesiaca. Teraz som sa stal najlepším hráčom celej sezóny, čo pre mňa znamená veľmi veľa. Zaradil by som to dokonca aj pred ocenenie Futbalista roka na Slovensku, keďže konkurencia v Liverpoole je predsa len o niečo väčšia. Som rád, že som si svojimi výkonmi získal priazeň fanúšikov," vyhlásil vtedy slovenský obranca.

Najlepší slovenský futbalista za rok 2012 sa vlani 16. júna v kaštieli v Čereňanoch oženil s Barborou Lovásovou, s ktorou má už 16-mesačného syna. Slovenskí futbaloví reprezentanti si 13. augusta 2012 zvolili Martina Škrtela za nového kapitána. O dva dni neskôr absolvoval svoj debut s kapitánskou páskou na rukáve reprezentačného dresu vo víťaznom prípravnom stretnutí v Odense proti Dánsku (3:1) a vôbec prvýkrát vtedy nastúpil pod vedením dvojice trénerov Stanislav Griga, Michal Hipp. "Som na to patrične hrdý. Je to pre mňa česť a som rád, že mi chalani dali dôveru a zvolili si ma. Urobím všetko pre to, aby som ich viedol dobre a doviedol tam, kam si spoločne prajeme. Ako prvým som to oznámil manželke a rodičom. Popriali mi, aby tie ciele, ktoré sme si dali, vyšli," povedal po zvolení za kapitána futbalistov Slovenska.

Škrtel 20. augusta minulého roka predĺžil zmluvu s FC Liverpool do roku 2016. "Som hrdý, že môžem pôsobiť v Liverpoole v spoločnosti skvelých hráčov, pravdepodobne najlepších na svete. Dúfam, že sa mi podarí písať históriu v klube a fanúšikovia si ma zapamätajú - to je môj cieľ do budúcnosti," vyhlásil slovenský futbalista, ktorý debutoval v najvyššej anglickej súťaži 21. januára 2008 v stretnutí s Aston Villou.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí