Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.08.2012 14:15 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Polícia: Kým čakal na miesto v base, lúpil s kumpánmi v bankách!

Za účasť na prepade banky v Malackách dostal 2,5 roka basy. Kým však čakal na nástup do väzenia, spolu s kumpánmi mal mať podľa polície prsty v ďalších lúpežiach.

Je to poriadny kvietok! Viliama Galbavého (38) tento rok 3. júla poslal súd do basy na 2,5 roka za nadržiavanie. Galbavý 10. mája 2010 po lúpežnom prepadnutí banky v Malackách odviezol komplica z miesta činu. Ten vtedy zastrelil SBS-kára. O pár mesiacov sa má dostaviť do väznice, aby si trest odsedel.

Galbavý však počas čakania na miesto v base nelenil. Policajti  zo štvrtého bratislavského okresu pred pár dňami zistili, že má prsty aj v  ďalších  troch prepadoch bánk, pri ktorých mu pomáhali  dvaja kumpáni.

Prvá lúpež

28. máj 2012, 13, 30, Tomášikova ulica, Bratislava

Podľa polície Viliam Galbavý, Branislav Súľovský (37) a Ján Mihalovič (35) sa taxíkom doviezli pred banku. Mihalovič vošiel so zbraňou v ruke do pobočky, kde sa pod hrozbou použitia zbrane zmocnil finančnej hotovosti vo výške viac ako 5000 eur. Galbavý a Súľovský ho čakali v taxíku, keď do auta nasadol nechali sa odviesť k hypermarketu v Lamači a tam si rozdelili lup.

Druhá lúpež

27. jún 2012, 15,00, Čavojského ulica, Bratislava 

Policajti tvrdia, že trojica prišla na Audi  A4 k pobočke banky. V aute ostal Súľovský a Galbavý. Mihalovič vošiel do pobočky banky, kde sa pod hrozbou použitia zbrane zmocnil finančnej hotovosti vo výške viac ako 4000 eur. Následne odišiel na vopred dohodnuté miesto v blízkosti Líščieho údolia, kde ho čakali kumpáni.

Tretia lúpež

7. august 2012, 15,30 - Čavojského ulica, Bratislava

Podľa polície sa Galbavý a Mihalovič dohodli, že vylúpia ďalšiu banku. Na aute Škoda Octavia prišli  pred pobočku banky. Mihalovič vošiel dnu a pod hrozbou použitia zbrane sa zmocnil finančnej hotovosti vo výške viac ako 6000 eur. Niekoľko metrov od banky nastúpil do auta ku Galbavému a odišli do jeho bytu, kde si peniaze rozdelili.

Informácie o objasnení lúpeží potvrdil bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

Policajti trojicu dolapili v uplynulých dňoch a mužov posadili do cely. Sudca vzal Mihaloviča do väzby z dôvodu obavy, že by ušiel, ovplyvňoval svedkov a pokračoval v páchaní trestnej činnosti. O väzbe pre Viliama Galbavého a Branislava Súľovského rozhodne v najbližších dňoch.

V Malackách viezol strelca z bankyViliam Galbavý pomáhal Vladimírovi Brodanskému, ktorý prepadol pobočku banky v Malackách, pričom postrelil strážnika. Ten na následky poranenia zomrel. Brodanský vyfasoval 18 rokov a trest si má odsedieť v najprísnejšie stráženej väznici.

 

Brodanský vošiel 10. mája 2010 do banky v Malackách. Pýtal "peníze" a s ochrankárom Mariánom († 66) po sebe začali strieľať. Ozbrojeného ochrankára zasiahlo sedem výstrelov, jedna z rán mu prestrelila krčnú tepnu. Zomrel krátko po prevoze vrtuľníkom do nemocnice na bratislavských Kramároch.

Postrelený votrelec vybehol z banky, nasadol do športového auta s bratislavským evidenčným číslom a ušiel na diaľnicu. S komplicom Viliamom Galbavým sa požičaným BMW dostali k obci Kúty, kde postrelený prestúpil do iného auta. Vodič BMW sa pokúsil odstrániť z vozidla krvavé stopy a neskôr auto vrátil do požičovne. Policajti Brodanského a Galbavého zadržali. Galbavý sedel kvôli obvineniu v tomto prípade istý čas aj vo väzbe, no po čase sa dostal na slobodu.

Brodanského zbraň kriminalisti nenašli. Obaja boli v minulosti viackrát trestaný. Brodanského policajti podozrievajú aj z prepadu banky v Bratislave a zaujímajú sa o neho maďarskí aj rakúski kriminalisti.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!