Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.05.2012 07:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Policajti vyšetrujú staré prípady: Sú na stope vraha bosa Čongiho

Policajti otvorili ďalšiu odloženú kauzu! Ide o vraždu bratislavského bosa podsvetia Petra Čongrádyho († 36) alias Čongiho.

Neznámi vrahovia ho zastrelili v roku 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Bola to posledná vražda šéfa starej gardy podsvetia. Policajti vyšetrovanie prípadu v roku 2007 prerušili, lebo sa im nepodarilo nájsť vraha. Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, kauzu nedávno nanovo otvorili. Dôvodom je, že policajti získali nové dôkazy a majú svedka, ktorý by do prípadu mohol vniesť viac svetla. O otvorení kauzy však mlčia.

Dvaja vrahovia si 9. septembra 2004 na Čongiho počkali v dodávke zaparkovanej neďaleko pizzerie. Výstrely zo samopalu zazneli, keď nastupoval do pancierového mercedesu. Strelcov s kuklami na hlave zaznamenala aj priemyselná kamera. Hodinu po vražde privolali hasičov k požiaru pri obchvate smerom z Petržalky do Mlynskej doliny. Po zahasení dodávky s ukradnutými českými evidenčnými číslami kriminalisti našli dva samopaly a dve pištole.


Posledný, kto s Čongim telefonoval, bol Ladislav Bališ, prezývaný Dlhý Laco, ktorý si s ním dohodol stretnutie v pizzerii. V mafiánskych zoznamoch, ktoré vlani na jeseň unikli z polície, figuruje v skupine sýkorovcov. Dlhého Laca spolu s ďalšími štyri mužmi v marci 2011 vyšetrovateľ obvinil z prípravy vraždy parťáka Martina Hrabárika alias Rezňa. Odvtedy sedí vo väzbe.

Po Čongiho smrti postúpil na jeho miesto v skupine sýkorovcov práve Dlhý Laco. Dovtedy bol v partii pod Čongim spolu s Petrom Havasim, prezývaným Havel. Toho zavraždili v júni 2004. Posledným, kto s ním vtedy telefonoval, bol tiež Dlhý Laco.

Kto bol Peter Čongrády?

Vyrastal v detskom domove. Bol výborný v matematike, mal rád zbrane, futbal, autá. Vyštudoval Vojenskú školu v Košiciach. Po príchode do Bratislavy sa dostal do skupiny sýkorovcov pomenovanej po bosovi Miroslavovi Sýkorovi. Istý čas mu robil vodiča. Sýkoru vo februári 1997 zavraždili. Čongi bol neskôr zástupcom Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, ktorý sa dodnes považuje za najvyššie postaveného šéfa skupiny.

Čongi figuroval ako spoločník vo viacerých  firmách. Pohyboval sa v podnikateľských kruhoch. Bol blízkym priateľom viacerých príslušníkov SIS. Podľa polície sa v roku 1998 zaplietol do prípadu vraždy. Kamarátka, s ktorou vyrastal v detskom domove, ho totiž požiadala o odstránenie tela svojho druha, ktorého strelila do hlavy. Polícia o tomto prípade informovala vlani v auguste, keď sa jej ho po 13 rokoch podarilo objasniť.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!