Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2012 14:10 | Správy | Domáce správy

Penta si môže vydýchnuť, nedeľný protest Gorila zrušili! Ale to nie je koniec

Organizátori protestov Gorila zrušili nedeľňajší protest pred sídlom Penty. Prevalil sa tiež vzťah exorganizátorky Červeňovej s bývalým policajtom Rejdom, ktorý sa v spise spomína.

Jednu z organizátoriek protestov Gorila vylúčili ostatní zo svojich radov. Mala vzťah s expolicajtom Rejdom, ktorý sa spomína aj v spise Gorila. "Jedinou osobou, ktorá bola v tíme niekoľko dní, je Stanislava Červeňová, ktorú sme vylúčili, nakoľko sa preukázalo, a čo aj sama priznala, že má bližšie nešpecifikovaný vzťah s bývalým policajtom Jánom Rejdom, ktorý vystupuje v spise Gorila, a ktorý nedávno bol na kandidátke istej politickej strany. Pani Červeňová dokonca priznala, že pre danú stranu zbierala podpisy v ich triku," napísal organizátor Peter Pčolinský.

Protest Gorila sa mal v nedeľu presunúť pred sídlo investičnej skupiny Penta. Organizátori ho však odložia na neskorší termín, informovali na stránke podujatia v sociálnej sieti Facebook a potvrdila to aj jedna z nich Lucia Gallová.

"Určite nejde o zrušenie protestov, momentálne ide iba o presun, keďže tento pochod na Pentu bolo neuvážené individuálne rozhodnutie. Vzhľadom na rizikovosť takéhoto pochodu a nedomyslenie jeho následkov sme nechceli túto akciu dávať do popredia," vysvetlila Gallová. Do budúcnosti však pochod pred sídlo Penty úplne nevylúčila.

Namiesto protestov sa bude diskutovaťHlavným dôvodom zrušenia je aj snaha zapojiť verejnosť do procesu definície požiadaviek cez fóra, verejné stretnutia a hlasovania. "Doteraz každý protest mal prioritu, ale nemohol komunitu posúvať ďalej, lebo viazla komunikácia. Tento čas by sme radi použili práve na rozvoj," vysvetlili organizátori odklad na Facebooku. Podľa Gallovej prvá verejná diskusia sa má uskutočniť v piatok (17.2.). "Budú tam odborníci, ľudia z tretieho sektora a občania. Takisto v stredu (15.2.) máme celoslovenské stretnutie s predstaviteľmi ďalších miest, kde si dohodneme moderované fóra a ostatné veci," uviedla.

Protest sa chystá deň pred voľbami

Nedeľňajší protest proti kauze Gorila sa síce konať nebude, ale to neznamená, že protesty v uliciach sa skončili. Ako uviedol spoluorganizátor protestov Peter Pčolinský, v pláne sú ďalšie protesty, teraz sa však sústreďujú na celoslovenský protest proti Gorilám, ktorý sa má uskutočniť deň pred voľbami 9. marca na námestí SNP v Bratislave so začiatkom o 15-tej hodine. "Keďže nám je jasné, že ani zmenou vlády po voľbách sa nič zásadné nezmení, naše odhodlanie zmeniť tento štát pre občana voľbami sa v žiadnom prípade neskončí!" uviedol Pčolinský.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali