Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.09.2011 13:13 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Polícia o smrti Martina († 30): Výbušninu mal pod sedadlom

V Martine vybuchlo za jazdy auto s podnikateľom. Podnikateľ († 30) zraneniam podľahol! V aute bola bomba.

Boli ste svedkami tejto udalosti? Máte nejaké fotografie, video alebo bližšie informácie? Ozvite sa na tip@novycas.sk.

Piatkový výbuch auta BMW X3 v Martine má na svedomí nástražný výbušný systém, ktorý bol umiestnený len pod sedadlom vodiča. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Baloghová. "Policajti aj naďalej vykonávajú procesné úkony, hneď ako to situácia dovolí, poskytneme verejnosti ďalšie informácie," dodala.

Výbuch nastal pri Základnej škole na Jahodníckej ulici v Martine. Podľa informácií Nového Času v aute bol miestny podnikateľ Martin Korchan († 30), ktorého meno figuruje vo viacerých spoločnostiach. Podnikateľ zraneniam podľahol.


Auto BMW X3, ktoré smerovalo do centra Martina, vybuchlo priamo za jazdy na Jesenského ulici. Zotrvačnosťou potom vozidlo prešlo ešte približne 100 metrov na Jahodnícku ulicu a potom v blízkosti autobusovej zastávky pre diaľkové linky narazilo do stromu.

1030122:gallery:false:false:false

Na mieste zasahovali hasiči, policajti a niekoľko záchranárov. Ako Čas.sk informovala žilinská krajská hovorkyňa hasičov Miroslava Ondrichová vo chvíli zásahu hasičov zranený muž ešte žil. "Hasiči zraneného muža vyslobodili z auta, poskytli mu predlekársku starostlivosť a odovzdali záchranárov," dodala hovorkyňa hasičov.

Ide o mafiánsku popravu?"Bol som pár metrov od auta, keď som začul veľmi silný výbuch. Otriaslo asi všetkým naokolo. Mnou, zemou, budovou, oknami. Hneď som hľadal, či v aute nie je dáky človek zranený, pozeral som, či tam nie je vodič, ale vôbec nič som nevidel. Auto spolu s vodičom po výbuchu pokračovalo ďalej," opísal udalosť čitateľ Čas.sk, ktorý bol na mieste činu.

"Prípad prevzal Úrad boja proti organizovanej kriminalite," povedala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Úrad začal v súvislosti s výbuchom auta trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

Polícia žiada občanov, aby v prípade, že v posledných dňoch spozorovali v súvislosti s usmrteným Martinom K., prípadne jeho autom niečo podozrivé, oznámili tieto skutočnosti na linke 158 alebo na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Martine na číslach: 0961463155 a 0961463156.

Bol cieľavedomý a za svojimi vecami išiel tvrdo

Čas.sk našiel človeka, ktorý niekoľko rokov sedával v predstavenstve jednej z firiem, ktoré nebohý podnikateľ riadil. "Martina som poznal od detstva, poznal som aj jeho starých rodičov," povedal dôchodca Július Voška (70) z Vrútok (okres Martin). "Od detského veku sa venoval počítačom a na tom si vybudoval firmu. Bol cieľavedomý a za svojimi vecami šiel tvrdo. Neviem o tom, či mal nejaké podlžnosti, alebo problémy. Mal viacero rozličných aktivít. Je mi veľmi ľúto straty takého mladého človeka," dodal dôchodca.

Najznámejšie výbuchy áut na Slovensku

Júl 1995 - Pri explózii výbušniny počas jazdy v citroëne v Bratislave na Štefanovičovej ulici v Bratislave zahynuli bratia Vladimír († 39) a Jozefa († 43) Danišovci. Prípad dodnes nie je objasnený.

Apríl 1997 - V Žiline počas jazdy explodovala výbušnina v aute policajta Miroslava Hnilicu († 28). V kauze bol obvinený František Salinger, považovaný médiami az bossa žilinského podsvetia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ondrej Kandráč patrí k najvyťaženejším hudobníkom.
Foto
Skončí Ondrej Kandráč nadobro v Bratislave? Odkaz pre východniarov: Chvíľa, v ktorej sme si všetci rovní!
2021 Ľadové jazero. V priebehu troch rokov zmizlo niekoľko desiatok centimetrov ľadu, ostali len kvaple.
Foto
Z Demänovskej ľadovej jaskyne ZMIZOL ľad! Z obľúbenej atrakcie nezostalo nič: Aký je dôvod?
Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže