Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.09.2011 11:20 | Správy | Domáce správy

Nový Čas pomáha: Ešte lepšie Srdce pre deti v novom šate

Osudy tých najmenších nám nie sú ľahostajné. Nový Čas už niekoľko rokov v rámci projektu Srdce pre deti pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú.

Srdce pre deti na webe: Klikajte na tento odkaz >>

Malým pacientom, ktorí bojujú so zákernými chorobami a deťom zo sociálne slabších rodín. Mnohé z príbehov, ktoré sme uverejnili, nenechali chladných ani našich čitateľov. A pomáhať ste chceli aj vy. Aj preto sme sa rozhodli charitatívny projekt vylepšiť spoločným projektom s Nadáciou Pon­tis, ktorý umožňuje pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú, prostredníctvom sms.

Projekt Srdce pre deti funguje už niekoľko rokov a skrýva sa za ním niekoľko ťažkých osudov malých pacientov, ktoré sa nám podarilo zmeniť a zlepšiť tým ich život. Malý Adamko, ktorý sa narodil bez ručičky, napríklad dostal novú protézu, Deanke, ktorá s bračekom Damiánkom vypadla z okna, sme zase sprostredkovali liečenie v Adela centre v Piešťanoch, život sme vylepšili aj ďalším desiatkam malých detí. Mnohé z týchto prípadov dojali aj čitateľov a tí chceli malým pacientom tiež pomáhať.

1018410:gallery:false:false:false

Preto sme sa rozhodli spojiť s Nadáciou Pontis a oddnes tak aj čitatelia majú možnosť pomáhať deťom, o trápeniach ktorých píšeme v Novom Čase. „Nový Čas je najčítanejším denníkom, má veľkú mediálnu silu a je správne, že ju chce využiť aj v prospech iných. Že nechce o smutných príbehoch detí len písať, ale chce im aj pomôcť. V minulosti im pomáhal v miere svojich finančných možností. Teraz sa môže táto pomoc znásobiť aj zapojením čitateľov. Keď sa spoja aj menšie príspevky, spolu môžu niekomu zásadne zmeniť život,“povedal o projekte Srdce pre deti Pavel Hrica, programový riaditeľ Nadácie Pontis.

Čitatelia majú možnosť podporiť vždy konkrétny príbeh uverejnený v Novom Čase, a to prostredníctvom SMS v cene 5 €. Celá suma z tejto esemesky ide na dobrý účel bez ohľadu na mobilného operátora. „Cítime veľký záväzok voči každému, kto daruje čo i len maličký dar. Využitie zbierky v Srdci pre deti je úplne transparentné. Podporujeme v ňom konkrétne deti, ktoré majú nie vlastnou vinou ťažší život ako ich rovesníci. Každú žiadosť o pomoc hodnotíme v spolupráci s odborníkmi. Vyžadujeme aj odporučenie od miestnych lekárov a sociálnych pracovníkov,“zdôraznil Hrica.

Všetky vyzbierané prostriedky sa používajú v prospech vybraného dieťaťa a jeho rodiny. „Aby sme mali istotu, že zbierka bola do posledného centu použitá na účel, prijímateľom nedávame peniaze. Nadácia Pontis kúpi a doručí potrebnú zdravotnú pomôcku či iný predmet, ktorý dieťaťu pomôže. Každý darca si môže na stránke www.srdcepredeti.sk pozrieť presné použitie vyzbieranej sumy,“ uzavrel Hrica. „Sme radi, že sa nám podarilo s nadáciou zabezpečiť, že 100 % peňazí, ktoré čitatelia pošlú, ide priamo deťom. Všetky administratívne náklady a náklady spojené so správou programu platí Nový Čas,“ povedala brand manažérka denníka Tatiana Ondrisková.

Potrebuje niekto pomoc?

1018412:gallery:false:false:false

Poznáte dieťa vo vašom okolí, ktoré potrebuje pomoc? Nie sú vám osudy vašich blízkych, známych alebo susedov ľahostajné? Dajte nám vedieť a my sa im pokúsime pomôcť.

Píšte na srdcepredeti@nadaciapontis.sk.

Čo je Srdce pre deti

Srdce pre deti je charitatívny program denníka Nový Čas a Nadácie Pontis, kde máte možnosť podporiť deti s vážnym zdravotným znevýhodnením alebo tie, ktoré žijú v sociálnej núdzi.

Zlepšite život dieťaťa

Zlepšite život dieťaťa prostredníctvom menšieho alebo väčšieho finančného daru. Môžete podporiť konkrétny príbeh, alebo prispieť na Spoločné konto pre deti. Váš príspevok potom dáme tým, ktorí to najviac potrebujú.

 

Ako môžete pomôcť

Zaslaním darcovskej SMS v hodnote 5 € (konečná výška príspevku bez ohľadu na operátora) na číslo 871 alebo bankovým prevodom po kliknutí na Daruj cez darcovský systém Dobrá krajina.

 

Ako program funguje

Srdce pre deti využíva darcovský systém Dobrá krajina spravovaný Nadáciou Pontis a rovnomennú registrovanú zbierku na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky SVSOVVS3-­ 2010/022392.

Kontakt

Infolinka: 0911 522 554 v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 16.00 hod. alebo e-mail: srdcepredeti@nadaciapontis.sk

Margarétka (5) bojuje so vzácnou chorobou motýlích krídel: Aj pohladenie jej spôsobuje bolesť!

Veria na zázrak! Margarétka Várková z Veľkých Levár oslávila v auguste päť rokov. Od narodenia však trpí vzácnou nevyliečiteľnou chorobou kože epidermolysis bullosa dystrophica, ľudovo nazývaná „motýlie krídla“. Statočné dievčatko má na celom tele takú jemnú kožu, že aj pohladenie či obliekanie mu môže spôsobiť bolestivé poranenia a pľuzgiere. Aby Margarétka trpela menej, jej koža musí byť obviazaná špeciálnymi obväzmi, ktoré ranky hoja. Milovaní rodičia malého anjelika snívajú o tom, že ich dcérka sa raz bude hrať s inými deťmi a oni sa nebudú musieť strachovať, že sa buchne a ublíži si.

V pôrodnici nevedeli, ako sa o Margarétku postarať, s chorobou motýlích krídel sa lekári dovtedy nestretli. „Keď sa narodila, mala nožičky zvlečené z kože. Lekári spočiatku nevedeli, o aké ochorenie ide. Až v Brne na základe genetických testov určili presnú diagnózu - epidermolysis bullosa,“ hovorí Margarétkina mama Andrea. Ide o vzácnu a nevyliečiteľnú chorobu, ktorou vo svete trpí len niekoľko desiatok tisíc ľudí. „Na koži sa Megi vytvárajú malé pľuzgieriky. A to aj bez toho, aby si ublížila. Megina koža je veľmi jemná a ľahko sa zraní,“ dodáva Andrea. Telo musí mať malá princezná obviazané špeciálnymi obväzmi, aby jej koža netrpela, aby sa ranky mohli hojiť a najmä zábaly chránia telo pred ďalšími poraneniami. Denne jej musia rodičia ošetrovať kožu špeciálnymi prípravkami. Pri preväzovaní rán však Margarétka veľmi trpí, je to bolestivé a občas si aj poplače. Aj napriek krutej diagnóze je však veľmi statočná.

Program Nového Času Srdce pre deti chce preto Megi pomôcť a zakúpiť jej vlhké bezbolestné náplasti v hodnote 2 000 €, aby ju ošetrenie raniek bolelo menej a aby sa jej koža rýchlejšie hojila. „Sme veľmi vďační, tie náplasti sú totiž finančne náročné. Pre našu dcérku urobíme všetko, je to silné dievčatko, svoju chorobu si uvedomuje a je omnoho opatrnejšia a dáva si pozor viac ako iné deti v jej veku,“ vysvetľuje Margarétkina mama. Rozkošné dievčatko najradšej chodí do škôlky, no pre svoju chorobu ju však nemôže navštevovať pravidelne. Navyše v kolektíve detí je v ohrození. Megi sa totiž chodí s ťažkosťami a deti sú spontánne a každú chvíľu hrozí, že ju niekto nechtiac poraní. „Nevyzerá to, že by sa to časom zlepšilo. Keď bude staršia a bude rásť, koža sa nebude stíhať tak rýchlo regenerovať. Neriešime, čo príde, žijeme z prítomnosti a každého dňa s Megi. Veríme na zázrak,“ dodala jej mamička Andrea.

Margarétke môžete pomôcť aj vy cez SMS

Pomôžte Margarétke zaslaním darcovskej prázdnej SMS na číslo 871 od 19. do 21. septembra(vrátane). Hodnota SMS je 5 € a celú bez poplatkov ju poskytneme na kúpu potrebných náplastí. Služba je dostupná pre klientov spoločností Orange Slovensko (Orange), Slovak Telekom (T-Mobile), Telefónica Slovakia (O2). Alebo navštívte stránku www.srdcepredeti.sk a po prihlásení do systému Dobrá krajina môžete pomôcť aj bankovým prevodom na tento účel a to do 3. októbra 2010, alebo až pokým sa nevyzbiera suma 2 000 €.

Srdce pre deti na webe: Klikajte na tento odkaz >>

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?