Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.09.2011 12:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Záhadná smrť modelky: Čo bolo za pádom Ivety († 20)?

Tisíce kilometrov od domova v cudzom svete Iveta († 20) zo Starej Turej, ktorú blízki opísali ako milú a priateľskú, vypadla z 18. poschodia.

Mladá Slovenka Iveta podľa čínskej polície vypadla z okna na osemnástom poschodí v pondelok približne o 01.20 hod. miestneho času v obytnej štvrti Sü-chuej. Ako uviedol portál Shanghaiist, žena podľahla následkom zranení, ktoré utrpela pri páde. Polícia nepredpokladá cudzie zavinenie. Dievča dopadlo na kapotu auta. Denník Tung-fang informoval, že byt, z ktorého Slovenka vypadla, mala v prenájme modelingová agentúra a často sa v ňom striedali nocľažnici. Susedia vypovedali, že z bytu bolo počuť hlasnú hudbu a usúdili tak, že sa tam konal večierok.

Iveta pracovala pre trnavskú modelingovú agentúru asi dva roky. „Bolo to obyčajné, jednoduché dievča. Nebola to žiadna namyslená fiflena. Bola skromná, držala sa pri zemi,“ povedal človek z prostredia modelingu. Iveta sa podľa ich slov ešte len začínala uplatňovať v modelingu. „Boli to také prvé oťukávačky. Chodenie na kastingy, fototesty. Mala urobený veľmi pekný fototest,“ tvrdil.

Po prvýkrát v zahraničíToto bola jej prvá práca v zahraničí. Mala tam byt štvrť roka a čoskoro sa mala vrátiť domov. Dievčatá, ktoré tam boli spolu s ňou si chválili, ako o ne bolo postarané. Cez deň majú modelky prísny režim, sledujú ich ľudia z agentúr, musia sa im hlásiť v určitých hodinách. Napríklad majú stanovené, že po deviatej večer nemôžu opustiť apartmán. A zase ráno o ôsmej sa musia hlásiť v agentúre.

Tragédia sa však stala o večerných hodinách, keď už dievčatá mali spať. „Tam už s nimi nikto nie je, bolo to dospelé dievča,“ dodal človek z prostredia modelingového biznisu. Zdroj blízky agentúre, pre ktorú Iveta pracovala, povedal: „To sú nezmysly, že  vypadla z okna pri žúre. Keď si pustíte nahlas rádio a susedia to počujú, tak si môžu myslieť, že ide o párty. Dievčatá, ktoré tam s ňou boli, tvrdili, že toto nebol žiadny žúr. Iveta mala depresie, o ktorých v agentúre nevedeli, či to vedeli jej rodičia, nie je jasné. Vraj sa to tak rýchlo zomlelo, že tomu nikto nerozumie.“

Chystala sa domovSlovenská modelka, ktorá v Šanghaji pracuje pre inú agentúru tvrdila, že Iveta bola veľmi milá, nebola typ, ktorý by robil hlúposti. Rodičia mladej ženy, ktorí žijú v Starej Turej, sú z tragédie zdrvení. Do reči im včera nebolo. „Iveta bola dobre vychovaná, mala silné, dobré rodinné zázemie, bola kamarátska a mala veľa priateľov. Nepila alkohol a už vôbec nemôže byt reč o drogách,“ povedal známy jej rodiny. „Mama s ňou pred pár dnami telefonovala. Dcéra jej povedala, že má nakúpené darčeky pre kamarátov. Na  každého myslela. Čoskoro sa mala vrátiť domov.“ dodal.

Náš generálny konzulát v Šanghaji je v neustálom kontakte s miestnymi úradmi a prípad preverujeme. Pred ukončením vyšetrovania však polícia neposkytne žiadne oficiálne informácie,“ uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí Luboš Schwarzbacher.

Slovenské modelky: V Ázii je o nás dobre postarané, žúry v byte nie sú bežné

686506:gsmall:false:false:false

Soňa Skoncová (24) - modelka, 1. vicemiss Slovensko 2009

Bola som v Šanghaji aj Hongkongu niekoľkokrát. Svetové agentúry sa o nás dobre starajú. Úroveň v Cíne je však horšia. Podmienky na bývanie tam boli dosť zlé. Novšie apartmány už boli krajšie, no  stalo sa, že na jednom staršom sme mali šváby. V apartmáne nás bývalo aj sedem. Ťažké je to s prispôsobovaním, keďže každá sme iná. Párty v apartmánoch nie sú bežné, pretože je tam nuda.  Ste tam stále. Bežné je ísť niekam do klubov. Toto, čo sa stalo, je strašná tragédia.

643709:gsmall:false:false:false

Soňa Štefková (24) - modelka, finalistka Miss Slovensko 2010

Je to hrozné. Ja som v Šanghaji nebola, ale bola som v Ázii a vždy bolo o mňa dobre postarané. Samozrejme, vždy to závisí od agentúry, je v ich záujme, aby sa dievčatá mali dobre. Čo sa týka žúrov, v apartmánoch som ich nezažila. Vždy bývame spolu viaceré modelky a príde mi netolerantné, aby sa konala párty, ked niektoré z nás potrebujú viac spať alebo ráno skoro vstávajú. Väčšinou, keď sa chcú ľudia zabávať, idú niekam do baru alebo na párty, ktorá sa koná inde.

922630:gsmall:false:false:false

Barbora Franeková (23) - modelka, Miss Slovensko 2009

Vo východných krajinách som pracovne nebola, skôr sa zdržiavam v európskych mestách.  Ale keď chodím do zahraničia, väčšinou je o mňa postarané dobre.  Závisí od toho, s akou agentúrou modelka ide. Malo by to byt v poriadku, a keď to nie je, potom sa to rieši. Zatiaľ som mala šťastie, ale viem, že modelky majú aj zlé skúsenosti.  V rámci ubytovania je to tak, že zvyčajne máte v izbe spolubývajúcu,  alebo je zabezpečený apartmán pre modelky. Či sa robia párty, to veľmi nesúvisí s modelingom. Keď sa stretne dobrá paria, tak sa spraví.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí