Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2011 12:00

Bývalý boxer: Pohádal sa s expriateľkou, potom pálil po policajtoch

Bývylý olympionik v boxe Rudolf Gavenčiak za bieleho dňa strieľal na ulici v českých Tepliciach. Nakoniec sa sám postrelil. Čo je za jeho zlyhaním?

Boxoval v ťažkej váhe, dotiahol to až do reprezentačného mužstva Československa. V roku 1988 sa zúčastnil aj letných olympijských hier v juhokórejskom Soule. Boxer Rudolf Gavenčiak (46) má však všetky dni svojej slávy za sebou. V sobotu totiž podľa kriminalistov v českých Tepliciach pálil za bieleho dňa z brokovnice po policajtoch, ktorí ho prenasledovali, pretože jazdil v protismere. S ťažkým zranením skončil v nemocnici. Za zlyhaním olympionika sú zrejme nešťastná láska a hádka s expriateľkou.

Gavenčiak podľa polície jazdil autom v Tepliciach v protismere. Niekoľko vodičov, ktorých minul, to oznámilo polícii. Spustila sa naháňačka. Muži zákona donútili Gavenčiaka zastaviť v centre mesta, kde je vysoká koncentrácia herní a táto lokalita nemá dobrú povesť. Bývalý boxer síce z auta vystúpil, ale v rukách držal brokovnicu. Ohrozoval ňou nielen zasahujúcich policajtov, ale aj okoloidúcich. Nakoniec zmizol v prejazde jedného domu v centre Teplíc a spustila sa paľba. „Strieľalo sa na oboch stranách. Muž sa nakoniec sám postrelil a utrpel ťažké zranenie ruky,“ povedal policajný hovorca Vojtech Haňka s tým, že rana zodpovedá brokovnici.

Obyvatelia domu, v ktorom bývala aj boxerova expriateľka, s touto verziou nesúhlasia. „Žena sa ho snažila presvedčiť, aby jej tú brokovnicu dal. Chvíľku sa o ňu aj naťahovali a padlo aj niekoľko výstrelov. Nakoniec sa jej ho podarilo odzbrojiť, jeho však do ruky trafili zasahujúci policajti,“ zhodli sa všetci oslovení susedia. Gavenčiakova bývalá priateľka sa po udalosti psychicky zrútila a odišla preč aj s dvanásťročnou dcérou. Prečo sa bývalý olympionik správal ako šialenec, zatiaľ nie je známe. Polícia zisťuje, či počas svojho konania nebol pod vplyvom alkoholu alebo drog. So zraneniami ho previezli do pražskej nemocnice, kde sa podrobil operácii.

Gavenčiak bol v minulosti československým reprezentantom v boxe. V roku 1988 sa zúčastnil aj letnej olympiády v Soule. „Poznal som ho veľmi dobre, chodili sme spolu na nejaké zápasy aj na zrazy. Boxoval v ťažkej váhe. Neskôr však začal viesť čudný spôsob života a vo veľkom podnikal, mal viacero herní. Nečakal som, že môže niečo také urobiť, dosť ma to zarazilo,“ povedal pre Nový Čase boxer Michal Franek, s ktorým bol v československej reprezentácii v boxe.

Gavenčiak je po šialenej streľbe v Tepliciach podozrivý z útoku na verejného činiteľa, výtržníctva, nedovoleného ozbrojovania a nebezpečného vyhrážania.

Kto je Gavenčiak

Narodil sa 7. februára 1965 v Novej Bystrici, okr. Žilina

  • s boxom začal v Ružomberku, odkiaľ odišiel do vtedajšieho strediska vrcholového športu v Ústí nad Labem
  • československý reprezentant v boxe
  • účastník OH 1988 v Soule, kde v kategórii do 91 kg skončil v druhom kole
  • bol známy parádnou pravačkou

Masaker v Devínskej

Fotografia strelca Gavenčiaka z Teplíc, ktorý v ruke za bieleho dňa držal brokovnicu a mieril ňou na policajtov a okoloidúcich, pripomína masaker z Devínskej. Aj Ľubomír Harman vyšiel vlani v auguste na ulicu, avšak so samopalom v ruke a strieľal po všetkom, čo sa hýbalo. Predtým však v byte zastrelil päť ľudí, ďalšieho človeka na ulici a zblúdila strela zo samopalu zabila aj ženu na balkóne. Pri policajnej prestrelke ho trafil snajper, svoj život potom ukončil strelou do hlavy. Prestrelka Gavenčiaka s policajtmi sa, našťastie, skončila bez obetí.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú