Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.04.2011 12:00

Exfinalistka Celeste Buckingham: Koniec hviezdnej kariéry?

Mamička najmladšej exfinalistky Česko Slovenskej SuperStar Celesty Buckingham (15) verí, že jej dieťa ešte zažije hviezdnu kariéru.

Zarin Buckingham (49) svoju dcéru do speváckej súťaže sama prihlásila a odmalička jej dláždi cestu za slávou. Medzinárodnú spevácku súťaž chápe ako veľkú skúšku života. Celestini rodičia sú svetobežníci. Finalistka Česko Slovenskej SuperStar sa narodila vo švajčiarskom Zürichu v rodine amerického lekára a švajčiarskej matky iránskeho pôvodu.

BUCKINGHAMOVCI: Otec Thomas, matka Zarin a malá Celeste.

869768:gallery:false:false:true

Rané detstvo však pre otcove pracovné povinnosti prežila na Aljaške. Žiadaný kardiológ následne dostal pracovnú ponuku na Slovensku. „Pôvodne sme si mysleli, že zotrváme jeden rok, no v Bratislave sa nám zapáčilo. Tak tu žijeme už vyše 12 rokov. Manžel pracuje na bratislavských Kramároch a aj v nemocnici v Ružinove,“ hovorí Zarin Buckingham, ktorá založila súkromnú medzinárodnú školu v Devíne pri Bratislave. Doktor Thomas Buckingham (57) pravidelne cestuje do USA a aj v týchto dňoch je s dcérou v kontakte telefonicky.

Cíti sa Slovenkou

Hoci Zarin Buckingham nezaprie orientálny pôvod, iránske tradície doma neudržiavajú. Aj jej dcéry Celeste a Carmel sa cítia ako Európanky a zakaždým, keď navštívia otcovu rodinu v USA, sa im po pár dňoch cnie za Slovenskom. Celé meno najmladšej finalistky znie Celeste Rizvana Buckingham. “Rizvana je meno arabského pôvodu. Tak sa volá jedna krásna záhrada v Izraeli, ktorá sa manželovi veľmi páči. On trval na tom mene. Ja som si zase priala viac európske meno, a tak sa dcéra volá Celeste,” vysvetľuje pani Zarin, ktorá so svojou rodinou žije v rodinnom dome v Borinke neďaleko Bratislavy.

Na lásku má čas

Práve mama prihlásila Celeste do SuperStar, lebo verí, že raz z nej bude veľká speváčka. Zarin svoju dcéru odmalička vedie k umeniu, a tak mladá speváčka z Borinky už ako malé dieťa nav števovala hodiny baletu a latino tancov, neskôr pribudla gitara. „Spevu sa venuje aj o tri roky mladšia dcéra Carmel. Čoskoro im chcem v dome zriadiť nahrávacie štúdio,“ plánuje Zarin.

Celeste si v prvej fáze súťaže najviac rozumela s 15-ročným Čechoameričanom Noahom Ellenwoodom, ktorý šou už medzičasom opustil. „Sú iba kamaráti. Celeste som často vysvetľovala, že v jej veku je zbytočné plytvať citmi, a preto vždy musí vedieť, kde je hranica kamarátstva,“ tvrdí Zarin.

Škola šoubiznisu

Ambiciózna mamička chápe dcérino účinkovanie v súťaži, ktoré sledujú dva národy, ako veľkú skúšku života. Celeste je po prvýkrát dlhšie z domu, preto bol pre ňu veľmi ťažký prvý týždeň odlúčenia od rodiny. SuperStar ju najlepšie naučí, ako sa správať vo svete šoubiznisu.

Zarininej dcére, ktorá sa odmalička venuje hudbe, porotcovia raz vyčítali zlý výber pesničky, inokedy roztrasený hlas. Paľo Habera odporučil usmievavé dievča na vypadnutie, Rytmus označil Celestin výkon za detské karaoke. Tvrdosť vyjadrení poroty Celestinu mamu hnevá. „Nie je dobré, keď je Rytmus príliš drsný a prirovnáva súťažiaceho napríklad k mistrovi Beanovi. Citlivejších mladých ľudí môžu takéto reči poznačiť,“ myslí si.

Speváčkina matka tvrdí, že mnohí finalisti spievajú otrasne po anglicky, čo môže byť pre dcéru výhodou. Celeste navštevuje medzinárodnú školu vedenú jej matkou. „Angličtina je jej materinský jazyk. Okrem toho sa už niekoľko rokov na škole učí nemčinu na úkor slovenčiny. Neskôr totiž bude navštevovať psychológiu vo Viedni,“ plánuje mama život mladučkej Celeste.

Lenže plány ambicióznej matky, ktorá chcela mať z dcérky SuperStar akosi celkom nevyšli. Porotcovia mali na jej spev a účasť v súťaži úplne iný náror a Celeste v pondelok súťaž nadobro opustila.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo robiť, keď vás uštipne hmyz?
Nebezpečný komár je na Slovensku: V tomto meste ho potvrdili PRVÝKRÁT!
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Ilustračné foto
Krádež na železničnej stanici v Humennom: Skupina mužov podliezla plot a začali rabovať!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým