Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2010 12:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Kto ma chce zničiť?! Poslanec Lukáč má podozrenie na vinníka

Luxusný mercedes chcel kúpiť. Zhoreli mu v ňom výplata aj poslanecký preukaz. Bývalý skvelý hokejista má podozrenie, kto mu to mohol urobiť.

Hokejová legenda Vincent Lukáč (56) má život ako na hojdačke. Vlani v decembri mu umrela milovaná manželka Eva na prasaciu chrípku, v júni sa z úradu práce dostal do parlamentu. O pár dní nato si našiel vdovec aj novú lásku, no teraz má opäť oči len pre plač. V noci na včera niekto podpálil luxusný mercedes, ktorý chcel nový poslanec kúpiť. Lukáč v ňom mal všetky doklady, poslanecký preukaz, hlasovaciu kartu a aj svoju prvú výplatu. Kto je za tým?

Luxusný mercedes zaparkoval v nedeľu pred jedenástou na Kuzmányho ulici v Košiciach. O viac ako dve hodiny bol v plameňoch. Niekto na aute rozbil pravé predné okno a hodil dnu zápalnú fľašu. Tereniak patril lízingovej spoločnosti a Lukáč ho mal požičaný od priateľa dva týždne. Keďže sa mu páčil, plánoval ho kúpiť. Krátko pred pol druhou bývalého hokejistu zobudila suseda, ktorá kričala: „Vinco, horí ti auto.“ Vyšiel na balkón a neveril vlastným očiam.

Na miesto prišli najprv policajti a neskôr aj hasiči. Aj napriek ich snahe však mercedes zhorel do tla. „Poškodené boli aj dve okolostojace vozidlá - Škoda Fabia a Škoda Felicia. Vznikla škoda najmenej 100-tisíc eur,“ povedala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Lukáč si nevie predstaviť, kto mohol niečo také spraviť. „Nerozumiem, že mi manželka zomrela na chrípku v 21. storočí a nerozumiem ani tomuto. Kde to žijeme, som sklamaný. Čo bude nasledovať? Nikomu som nič zlé neurobil, nepodnikám, nemám dlhy...“ povedal bývalý hokejista a v súčasnosti poslanec NR SR za SNS.

Lukáč zvykol parkovať auto v strede parkoviska, v nedeľu výnimočne odstavil vozidlo vedľa iných pod stromami... „Mal som tam všetky doklady aj poslanecký preukaz. Varovali ma, aby som nemal všetko v aute, je to pre mňa ponaučenie,“ dodal Lukáč, ktorý má podozrenie, kto mu auto podpálil. „Určité podozrenie mám na srdci, ťažko je mi však o tom hovoriť, ale nechcem predbiehať veci, prebieha vyšetrovanie,“ povedal Lukáč.

Škodu bude musieť nahradiť. „Kto vám požičia niekoľkomiliónovú vec zadarmo? Budem to riešiť,“ zdôraznil. Človeka, ktorý mu auto podpálil, vyzval, aby sa mu „postavil pred oči“. Lukáč sa stal nedávno poslancom NR SR. V jeho živote sa objavila aj nová žena Kamila. Či podpálenie auta súvisí s politikou, alebo s jeho súkromným životom, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Polícia v prípade zhoreného auta už začala stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci.

Čo na to SNS?

Ide vôbec o prvý prípad na Slovensku, keď zákonodarcovi podpálili auto. O tom, že zhorel mercedes, na ktorom sa vozil Lukáč, nevedel ani predseda SNS Ján Slota. Podľa neho je to poľutovaniahodné. „Počujem to prvýkrát. V každom prípade by mali policajti ukázať svoju akcieschopnosť. Nielen pokutovať vodičov na cestách, ale aj viac vyšetrovať, najmä takéto závažné trestné činy,“ povedal pre aktualne.sk Slota.

Osud sa s ním nemazná!

309952:article:true:true:true
Jar 2009:

Po desiatich rokoch bez práce si na Vincenta Lukáča spomenula televízia Markíza, ktorá ho obsadila do tanečnej súťaže Let´s Dance 3. Spolu s Denisou Halickou vydržali v súťaži štyri kolá. „Naučila ma niečo, v čo som ani vo sne nedúfal,“ povedal po konci v súťaži.


December 2009:

Manželka Vincenta Lukáča Eva podľahla zápalu pľúc, skomplikovaný o vírus prasacej chrípky. Niekoľko týždňov bola v kóme. Na pohrebe Evy sa zrútil a z jej smrti vinil aj lekárov, ktorí ju ošetrovali.


Máj 2010:

Vincent Lukáč v Sieni slávy českého hokeja. „Pre mňa je to nádherný pocit a veľká pocta. Niekto si váži moju kariéru a to, čo som spravil pre československý hokej,“ povedal. Lukáč bol dvakrát majstrom sveta (1977, 1985), zo ZOH 1984 má striebro.

Jún 2010:
Bývalý hokejista mieri do parlamentu. Vincent Lukáč, ktorý kandidoval za SNS, získal od ľudí 4 329 hlasov. Začiatkom júla úspešne zložil poslanecký sľub. „Som šťastný a ďakujem ľuďom, ktorí mi dali hlas bez akejkoľvek kampane a jediného bilbordu,“ povedal Lukáč.

613604:article:true:true:true
August 2010:

Len sedem mesiacov po pohrebe manželky Evy sa začal ukazovať s Kamilou Mokošovou (41). „Je to láska a nevylučujem, že by sme v budúcnosti mohli spolu žiť,“ priznáva.

August 2010:
V noci na včera zhorelo Lukáčovi luxusné auto, ktoré mal požičané. Z incidentu, ktorý sa odohral pred bytovkou, kde býva, bol veľmi sklamaný.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo