Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2010 18:43 | Správy | Domáce správy

Do politiky ide aj rušňovodič Pali: So mnou bude veselšie!

Do súboja o miesto v parlamente plánuje v júnových voľbách zasiahnuť okrem známych politických špičiek aj železničiar Pali Vass z Humenného.

Svojrázny východniar sa chce o priazeň voličov uchádzať ako jediný kandidát nedávno založenej strany s nezvyčajným názvom Paliho Kapurková, veselá politická strana. Voličov neláka na sociálne istoty; v prípade úspechu im sľubuje, že bude veselšie. Šance malých strán na vstup do Národnej rady sú podľa analytikov minimálne.

Paliho Kapurková, veselá politická strana podala v stanovenom termíne kandidátku, uhradiť musela aj povinnú kauciu vo výške 16.596 eur. Do volieb sa okrem nej prihlásilo ďalších 17 politických strán a hnutí, splnenie podmienok posúdi Ústredná volebná komisia.

Dlhoročný zamestnanec železníc vraj založil stranu preto, že už 20 rokov nemal koho voliť. Konečné rozhodnutie v ňom však dozrelo po tom, čo na politickú scénu vstúpil Most-Híd, zastupujúci spolu s SMK záujmy maďarskej menšiny. "Boli sme v krčme, vznikla strana Most-Híd, a toto nás nazlostilo, že dve maďarské strany budú v parlamente," povedal ČTK Vass.

Podpisy najmenej 10.000 občanov potrebné na vznik strany vraj získal najmä medzi obyvateľmi asi 35-tisícového Humenného, s najväčšou podporou sa stretol medzi svojimi kolegami - železničiarmi. "Mňa pol Humenného podporilo, hlavne v robote," poznamenal. So založením strany mu údajne pomáhalo viac ľudí. "Sám by som to v živote nedokázal," dodal.

Názov strany mal podľa neho osloviť najmä voličov s východoslovenskými koreňmi, aj preto zvolil slovo kapurková, čo vo voľnom preklade znamená rozlúčkový prípitok. "My sme východniarska strana, hľadali sme slovo, ktoré bude každý východniar vedieť," poznamenal muž, ktorý samého seba označuje za obyčajného človeka.

Spolupracovníkov ani zámery strany nechcel komentovať, všetko vraj povie na tlačovej konferencii. Termín zatiaľ neuviedol. Na svojej internetovej stránke píše, že stranu založil pre ľudí, ktorí, podobne ako on, nemajú koho voliť.

Paliho Kapurková, veselá politická strana so sídlom v Humennom bola na ministerstve zaregistrovaná v marci, ako členovia prípravného výboru sú uvedení Pavol a Pavel Vassovci z Humenného a Marcela Melicherová z Lučenca.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu