Pri diéte je dôležitý výber potravín. Hlavne nič tučné a ťažke. Nový Čas za vás zisťoval kalorické hodnoty niektorých potravín.
"Pri príprave akéhokoľvek jedla sa vyhnite múke a zápražke. Vsaďte na ľahké potraviny s nízkym obsahom tukov," radí známa slovenská fitnes trénerka Lucia Medeková.
sladkosti
- perník pardubický - 1 555 kJ
- margot s hrozienkami 1 700 kJ
- sušienky Disko čokoládové 1 840 kJ
- sušienky Bebe jemné 1 870 kJ
- Bounty - 2 064 kJ
- čokoláda študentská pečať mliečna 2 110 kJ
- Delissa - 2 200 kJ
- Deli s pistáciami 1 760 kJ
paštéty
- paštéta hydinová - 783 kJ
- 48 g pečeňová Hamé - 1 338 kJ
- 75 g bôčiková tatrakon – 2 173 kJ
- Majka krém - 1 120 kJ
sušené ovocie
- hrozienka - 963 kJ
- banány - 1 369 kJ
- marhule - 1 008 kJ
- slivky - 1 021 kJ
- datle - 1 151 kJ
ryby
- makrela v oleji - 1 072 kJ
- sardinky v tomate - 512 kJ
- tuniak vo vlastnej šťave - 424 kJ
- tuniak v oleji - 946 kJ
- šproty v oleji - 1 687 kJ
čerstvá zelenina
- brokolica - 138 kJ
- cibuľa - 138 kJ
- mrkva - 188 kJ
- hrášok - 316 kJ
- kukurica cukrová - 444 kJ
- fazuľa - 1 394 kJ
- feferóny - 1 218 kJ
údeniny
- šunka dusená Fitnes - 379 kJ
- šunka kuracia - 698 kJ
- šunka hydinová - 928 kJ
- lovecká saláma - 1 953 kJ
- šunkova saláma - 806 kJ
- saláma vysočina - 1 814 kJ