Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2010 07:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Vdova po Holubovi: Mafiáni chceli zo mňa urobiť štetku!

"Boli časy, keď som nemala ani 10 Sk na mlieko pre syna," hovorí vdova po bossovi východniarskeho podsvetia Holubovi († 28).

Obrali ju o všetko a musí sa skrývať v zahraničí! Mária Holubová (37), vdova po Róbertovi Holubovi († 28), v 90. rokoch považovanom za šéfa východoslovenského podsvetia, tvrdí, že už na druhý deň po smrti manžela nemala žiaden majetok. Holuba zastrelili v októbri 1997 v bratislavskej nemocnici na Kramároch.

„Boli časy, keď som nemala ani desať korún (0,33 €) na mlieko pre môjho vtedy sedemročného syna. Keď som sa posťažovala Kolárikovi a Ladislavovi B. - teda známym môjho manžela z Košíc – povedali mi, aby som sa zamestnala ako prostitútka v salóne Evelyn,“ zverila sa Novému Času blondína. „Môj dom vo Vajkovciach (okr. Košice-okolie), ktorý patril len mne, založili v prospech istého muža za vtedajších 2,5 mil. slovenských korún (833-tisíc €). Garantom, že pôžička sa bude splácať, bol Ladislav B.“

Ten je dnes spoluobžalovaný v prípade dvoch vrážd. Podľa prokuratúry sa mal podieľať na smrti Petra Klešča a Jána Kromku v roku 1997. Vdova po Holubovi, ktorá z obáv o svoju bezpečnosť žije v zahraničí, pred polrokom zistila, že dom jej už nepatrí...

„Keby Róbert žil, nikdy by sa to nemohlo stať,“ presvedčivo hovorí. Podľa nej oň prišla nekalým spôsobom. „Nejako čudne ho získal istý Košičan za 4 000 €,“ doplnil Holubovej otec. Mária Holubová podobne prišla aj o mercedes. „Musela som odovzdať veľký technický preukaz a viac som nevidela auto ani peniaze. Predali ho za 500-tisíc korún (16 700 €),“ tvrdí žena, ktorá sa po tejto skúsenosti odsťahovala zo Slovenska.

Ešte predtým zbili jej syna Fábia. „Keby ste ho videli... Bol celý zakrvavený,“ hovorí pohoršene Mária Holubová, ktorá pracuje v oblasti gastronómie a na Slovensko sa už nikdy nechce vrátiť. O tom, či jej nebohý manžel Róbert bol skutočne šéfom mafie na východe, hovoriť veľmi nechce.

„Je otázne, či bol bossom. Nebolo mu nič dokázané. Chránila som ho predtým a aj ho budem chrániť,“ postavila sa na stranu manžela. Kto ho dal zabiť, nevie. „Rovnakú otázku si kladiem aj ja,“ podotkla. Dodnes je presvedčená, že jej vydaj za Róberta Holuba bol dobrým krokom. „Nikdy som neoľutovala, že som to urobila,“ povedala Mária Holubová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania
Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!