Také priania majú bežne zákazníci cukrárne U Schwarzkopfa v Stráži pod Ralskom. Medzi ľuďmi veľmi obľúbený podnik má totiž v ponuke 230 druhov zmrzliny, vrátane niekoľkých neuveriteľných príchutí.
Že ľudská predstavivosť nepozná medze a žalúdok aj chuťové poháriky znesú všetko, už deväť rokov dokazuje Ivana Jablonovská (34) a Heinrich Schwarzkopf (67) zo Stráže pod Ralskom. Vyrábajú vlastnú taliansku zmrzlinu, za ktorou cestujú ľudia z ďalekého okolia. Akoby aj nie. Výber je taký široký, že ľudia majú problém vyberať.
Cukráreň má v sortimente 230 druhov zmrzlín, od bežných príchutí, alkoholových, až po špecialitky, ako je napríklad moravské udené, gaštanová alebo syrová. Každý deň je v ponuke zhruba 110 druhov a pravidelne sa menia. „Najviac nápadov majú naši zákazníci. Príde pani s tým, že by si dala špenátovú, a druhý deň ju má,“ smeje sa Ivana Jablonovská.
Redakcia ochutnala a hodnotila
Pivová – Nie je zlá. Že by krčmári k orosenému politru ponúkali aj pivnú zmrzlinu? Asi by to dobre nedopadlo, každopádne motoristi si musia dať pozor, po tejto zmrzline môžu prísť o vodičák.
Naše hodnotenie: Priemer
Slivovicová – Výrazná chuť slivovice, srdce pravého Moravana rozhodne zaplesá.
Naše hodnotenie: Výborná
S príchuťou hovädzej pečne – Zmrzlina len pre vyvolených. Ako priznal aj sám majiteľ, 80 percent ľudí ju hneď vypľuje, zvyšných 20 si ju nemôže vynachváliť.
Naše hodnotenie: Fuj
S príchuťou moravského udeného – Taká tragédia ako zmrzlina s príchuťou hovädzej pečene to nebola, ale ani v tomto prípade si na nej zrejme veľa ľudí nepochutná.
Naše hodnotenie: Fuj
Zmrzlina má aj tieto príchute
- pivová
- slivovicová
- fernetová
- rumová
- griotková
- maslová
- štrudľová
- zázvorová
- syrová
- uhorková
- žuvačková
- s príchuťou sviečkovej, hovädzej pečene, chilli a moravského udeného
Zdroj: Blesk.cz