Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2021 21:40 | Šport | Futbal
Foto

Milan Škriniar po zisku titulu: Mrzí ma iba jediná vec!

Vlani v jeseni talianske médiá posielali slovenského futbalového obrancu Milana Škriniara hneď niekoľkokrát preč z Interu Miláno.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Známi boli záujemcovia o jeho služby a už aj jeho potenciálni nástupcovia v defenzíve vtedajšieho vicemajstra Talianska a finalistu Európskej ligy. Nič z toho sa nepotvrdilo a z nadbytočného hráča sa počas sezóny 2020/2021 razom stal pilier obrany tímu Antonia Conteho, ktorý to dotiahol k majstrovskému titulu v Serie A po dlhých 11 rokoch.

"Prvé pocity sú naozaj neuveriteľné. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo. Je to zásluha celého klubu. Makali sme na tom, aj keď sezóna nebola úplne optimálna. Po vypadnutí z Ligy majstrov a Talianskeho pohára sme radi, že sa nám podarilo ovládnuť ligu a štyri kolá pred koncom sme sa stali majstrami,“ povedal Milan Škriniar pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Skvelú náladu mu nepokazilo ani zranenie zo zápasu s Crotone. "Dostal som lakťom do obočia, mám tam päť stehov, prelepené oko a vyzerám ako pirát,“ doplnil v dobrej nálade.

Hráči Interu mohli začať s oslavou už po nedeľnom zápase Atalanty na ihrisku Sassuola (1:1). Futbalisti z Bergama museli vyhrať, aby im zostala matematická šanca na prvú priečku, domáci však vybojovali bod. Inter sa ale nemusel spoliehať na iných, s výnimkou úvodu sezóny v lige dominoval. "Po poslednom zápase nám dal tréner voľno. Každý si šiel užiť voľno s rodinami, pretože sme nečakali, že už v nedeľu sa to rozhodne a Atalanta svoj zápas nevyhrá. Chystali sme sa na najbližšiu sobotu na domáci súboj so Sampdoriou. Titul nemôžeme osláviť s našimi fanúšikmi, to nás jediné mrzí. Pred vypredaným San Sirom by to bolo úžasné,“ doplnil Škriniar.

 

V tejto sezóne Serie A dosiaľ bol 29-krát v základnej zostave Interu a celkovo trikrát rozvlnil sieť za brankármi súpera. A to ešte nestihol začiatok sezóny pre ochorenie COVID-19, resp. chvíľu sedel aj na lavičke. Ako chutí slovenský titul, si už úradujúci futbalista roka v SR vyskúšal so Žilinou. Teraz sa však dostal do exkluzívnej spoločnosti talianskych šampiónov. "Je to niečo neskutočné, určite najväčší úspech v mojej doterajšej kariére. Možno mi to celé ešte ani nedochádza. Som šťastný, je to skvelé. Teraz to chceme osláviť a potom sa postupne začneme pripravovať na Euro,“ uzavrel 26-ročný slovenský reprezentant.

K zisku talianskeho titulu stihol Škriniarovi zablahoželať už aj tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič. "Nie je to každodenná záležitosť, keď náš hráč získa titul v jednej z top päť líg. Z tohto pohľadu je úspech, ktorý dosiahol Inter a Milan Škriniar, pre mňa osobne veľká vec. Určite aj preňho. Mne sa páči, akým spôsobom sa Inter prezentoval v lige. Mnohí hovorili, že nehrá pekný futbal, že vyhráva zápasy tesne. Práve to je však sila mužstva, keď dokáže stretnutia zvládnuť takto. Milánčania ukázali, že v tejto sezóne boli najlepší nielen výkonmi. Potvrdili to aj výsledkovo,“ povedal Štefan Tarkovič na webe futbalsfz.sk. "Odkedy som prišiel k reprezentácii, Milan sa vypracoval na hráča, ktorý bol základným kameňom úspechu celého Interu a v závere sezóny len potvrdil svoje kvality,“ zložil poklonu svojmu zverencovi reprezentačný tréner.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?