Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2021 16:05 | Správy | Domáce správy

Ministerka Milanová zožala v pléne drsnú kritiku: Rana pod pás od Pellegriniho

Popoludňajšie rokovanie Národnej rady (NR) SR sa začalo neskôr.

Dôvodom bola neúčasť ministrov v rokovacej sále na diskusii k programovému vyhláseniu vlády (PVV). Po príchode ministerky kultúry Natálie Milanovej (OĽANO) ju podpredseda snemovne Juraj Blanár (Smer-SD) vyzval na vysvetlenie neúčasti členov kabinetu. Milanová reagovala kritikou predchádzajúcich vlád a tým, že ministri musia každý deň niečo robiť. Na jej vyjadrenie sa vzniesla vlna kritiky.

Ministerka vyhlásila, že nikto z členov vlády by si nikdy nedovolil pohŕdať Národnou radou SR. "Vážime si čas, ktorý tu trávite aj v súvislosti s PVV, ktoré považujeme za nesmierne dôležitý dokument," uviedla. Vo vystúpení zdôraznila význam PVV, poukázala na koronakrízu aj nedostatky predchádzajúcich vlád. Dodala, že na ministerstve našla po nástupe do funkcie spúšť. "Nemáme čarovný prútik, ktorým by sme povedali, že chceme takú krajinu, v ktorej by sa nám všetkým mohlo dobre žiť. My preto musíme každý deň niečo robiť," uzavrela.

"Takže konštatujem, že za to, že ste meškali vy aj vláda, je zodpovedná predchádzajúca vláda," reagoval Blanár. Považuje za neprijateľné, aby v pléne nebol žiaden člen exekutívy, ktorá sa uchádza o dôveru NR SR. "Môže sa všeličo stať, ale ani predsedajúci nemal informáciu, či niekto príde a kto príde zastupovať vládu," namietal.

 

Vládu za neúčasť na rokovaní kritizoval aj koaličný poslanec Martin Borguľa (Sme rodina). "Prosím vás aj celú vládu, aby ste si uvedomili, že parlament je nadriadený vláde," podotkol. Neprítomnosť členov kabinetu označil za nonsens. Poukázal na to, že sám má pripomienky k PVV a ako poslanec bude na rokovaní prítomný zrejme do neskorého večera.

"Nie je hanbou priznať si chybu, povedať, stalo sa to, z takýchto príčin tu nikto nebol. Miesto toho idete do desiateho pokolenia a rozprávate, aké chyby urobila predchádzajúca vláda. Vaša odpoveď bola žiadna," reagoval Marián Kéry (Smer-SD). "Ste ministerka kultúry, ale predviedli ste absolútnu nekultúru," uviedol Erik Tomáš (nezaradený).

Peter Pellegrini (nezaradený) označil Milanovej vystúpenie za prázdne a bezduché. V parlamente by sa malo podľa neho reagovať vecne a odborne. "Vy ste sa vlastne vo svojej reči sama udivila, že každý deň musíte niečo robiť," poznamenal s tým, že ako členka vlády je Milanová vnímaná ako neviditeľná a najslabšia z vlády.

Marek Šefčík (OĽANO) poukázal na to, že ráno v pléne sedelo viacero ministrov. Deklaroval záujem členov vlády byť na rokovaní. Argumentoval aj tým, že do rokovacej sály prišiel počas popoludňajšej diskusie aj ďalší minister. Blanárovi vyčítal, že ako predsedajúci nemá právo komentovať rečníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ