Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2021 16:15 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Lekári tvrdili, že Emilia čaká dvojičky: Ona však porodila tak veľké dieťa, že ho nemôže ani dojčiť

Počas tehotenstva jej bruško narástlo tak moc, že si lekári mysleli, že čaká dvojčatá. Realita bola úplne iná, prvorodička Amber priviedla na svet poriadnu bacuľku.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako uvádza portál Daily Mail, 21-ročná prvorodička Amber Cumberland z anglickej dediny Aston v Oxfordshire porodila 16. apríla dcérku Emiliu s hmotnosťou neuveriteľných 5 890 gramov. Počas tehotenstva Amber narástlo tak veľké bruško, že si lekári spočiatku mysleli, že s partnerom Scottom (22) čakajú dvojčatá a pripravovali ich na to, že počas pôrodu môže dôjsť k prekvapeniu.

Nestalo sa tak a Emilia sa považuje za druhé najväčšie dievčatko, aké sa kedy vo Veľkej Británii narodilo po rekorde z roku 2012 s hmotnosťou 6 463 gramov. Emilia prišla na svet takmer dva týždne po plánovanom termíne. Po viac ako 24 hodinách pôrodných bolestí lekári pomohli bábätku na svet núdzovým cisárskym rezom.

 

Amber mala bruško tak veľké, že sa pravidelne stretávala s prekvapivými komentármi od úplne cudzích ľudí. Keď sa blížil pôrod, jej partner Scott Joy strávil 42 hodín na parkovisku pred nemocnicou, aby nič nezmeškal, keďže kvôli koronavírusovým opatreniam nemohol byť pri svojej partnerke, až kým nebola na pôrodnej sále.„Keď prišla na svet, Scottova tvár bola úplne biela a lekári sa na seba len šokovane a so smiechom pozerali. Priniesli ju ku mne a povedali: Gratulujem, máte batoľa. Boli sme tak radi, že sme mali iba jedno dieťa a bola zdravá,“ spomína na pôrod prvorodička Amber.

„Počas cisárskeho rezu ju museli zdvihnúť z bruška dve osoby a ďalšia im musela asistovať. Všetko oblečenie, ktoré sme priniesli do pôrodnice, jej nesedelo a nemocničný personál nám musel zháňať väčšie plienky z pediatrie. Našťastie sme mali zabalené aj nejaké veci pre deti do troch mesiacov. Niektoré zdravotné sestry dokonca zostali v práci dlhšie, aby uvideli váhu Emilie na vlastné oči a mohli sa s ňou odfotiť,“ opisuje prvé chvíle po pôrode Amber.

Ešte pred pôrodom si Amber musela vytrpieť veľa bolesti. Jej brucho bolo tak veľké, že ho celé pokrývali strie a keď sa náhodou rýchlejšie postavila, pokožka jej praskla a krvácala. Jej brušné svaly boli tak zničené, že lekári počas cisárskeho rezu zhodnotili, že sú v „najhoršom stave, aký kedy videli“.

Po pôrode sa už cíti lepšie, avšak čaká ju veľmi dlhá regenerácia a fyzioterapia. „Nemôžem Emiliu zdvihnúť ani ju dojčiť, pretože je taká ťažká a moje orgány nie sú zahojené, ale pomaly sa to zlepšuje,“ ukončila rozprávanie Amber.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke