Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2021 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Profesor Traubner oslávil 80 rokov: O seba strach nemám! Tieto slová vás zasiahnu

Známy neurológ Pavel Traubner má neuveriteľných 80 rokov! Život sa s ním rozhodne nemaznal, no možno práve preto si stále naplno užíva radosti aj starosti všedných dní.

Smútok:

Smutný som bol z odchodu mojich starých rodičov a rodičov - najmä otecka v predčasnom veku, ale i mamičky, ktorá sa dožila 92 rokov. Chvalabohu, nie veľmi často zažívam smútok. Vyplýva to z mojej veselej a pomerne odolnej povahy. Napriek tomu, samozrejme, sú situácie, keď človek zosmutnie. Dotýka sa ma nešťastie, najmä ak ide o problémy mojich blízkych. Keď mi amputovali nohu, bol som spočiatku veľmi smutný, ale vďaka mojej manželke a skvelej rodine sa mi smútok pominul. Pretože duša mi hovorila, že sa musím vzoprieť, postaviť sa a ukázať sám sebe aj iným ľuďom, ktorí sú podobne hendikepovaní, že život sa nekončí. Rozhodol som sa, že pokiaľ to bude čo i len trošku možné, napriek svojmu fyzickému obmedzeniu budem bojovať. Pretože sú ľudia, ktorí sa po amputácii nohy posadia na posteli a čakajú, kedy príde smrť. To ja nechcem.

Úspech:

Za svoj úspech považujem to, že som sa mohol stať lekárom a že som sa po celý život mohol venovať ľuďom, ktorí trpeli a ktorým som mohol pomôcť. Vypracoval som sa do funkcie kandidáta vied, docenta, profesora, prednostu kliniky, dekana Lekárskej fakulty, hlavného neurológa. Celý život som aj učil poslucháčov medicíny nové informácie o našom odbore. Dalo by sa povedať, že za úspech považujem sebauspokojenie. Nie však to, že by som bol na seba hrdý a pyšný, ale úspech prijímam s pokorou. Úspech u ostatných je podmienený autoritou u svojej komunity, u svojich kolegov. Ak ste uzávaní, tak to považujem za veľký úspech.

Ocenenie:

Stal som sa nositeľom štátneho vyznamenanie Pribinov kríž II. triedy, laureátom Krištáľového krídla, dostal som rôzne vyznamenania od mnohých domácich a zahraničných inštitúcií v oblasti odbornej sféry. Najväčšie ocenenie však pre mňa je to, že moja manželka sa rozhodla stať sa mojou životnou partnerkou. A ešte radostné a vďačné oči pacienta, ak som mu ako lekár pomohol.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Eisler Studeničová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné