Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2021 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Investigatívna novinárka Kövešová šokuje: Kolaps orgánov a morfium na bolesť

Kristínu Kövešovú (37) začala verejnosť vnímať vďaka kriminálnej žurnalistike, keď začala odhaľovať zlodejky v centre Bratislavy, pedofilov, dílerov, kauzu resocializačného zariadenia Čistý deň či týranie zvierat v rómskych osadách.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Pre Nový Čas Nedeľa porozprávala o často nebezpečnej novinárskej práci, súkromí, ale aj o zážitkoch, ktoré z nej urobili investigatívnu novinárku.

Ako ste sa stali novinárkou?

Priviedol ma k tomu osud. Nikdy som nemala vysnívané, že budem novinárka a keď som si vyberala vysokú školu, tak ma primárne zaujímalo, aby tam neboli matematika a chémia. Vybrala som si masmediálnu komunikáciu v Trnave a potom som dostala ponuku pracovať v regionálnej televízii. No a neskôr robila Markíza kasting do televízie Doma, tak som tam poslala životopis. Pozvali ma na konkurz, kde bolo veľmi veľa ľudí. A to boli moje začiatky, najprv som robila ankety. Postupne som musela novinársky dospieť do pochopenia, že táto práca nie je iba o pretŕčaní sa a o tom, že je človek na obraze, ale že vieme robiť reálnu novinárčinu a meniť ľuďom životy. Trvalo mi niekoľko rokov, kým som to pochopila a stala som sa - ako ja hovorím - z pipinky novinárkou.

Aké ste boli dieťa?

Bola som veľmi živé dieťa. Chodila som na herectvo a hrala som na flaute. Aj som sa pohrávala s myšlienkou, že by som išla na konzervatórium, na muzikálový odbor, ale nakoniec som uprednostnila gymnázium. Mamina je ekonómka a otec hudobník, živil sa tým celý život. Teraz je už na dôchodku a viac sa venuje motorkám.

Motorky vás s otcom spájajú, jazdievate spolu?

Máme spoločný adrenalín. Otec miluje motorky, má ich viacero. Zdedila som to po ňom, tiež sa rada vozím. Mám rada rýchlu jazdu. Zatiaľ mi otec nechce dovoliť veľkú motorku, takže jazdím iba na skútroch. Ale budúci rok si urobím vodičák na motorky a plánujem sa dostať aj na veľkú motorku. Otec sa asi bojí, že mu začnem kradnúť tie jeho. (smiech)

Istý čas ste žili v zahraničí - čo ste tam robili?

Keď som skončila strednú školu, tak som si povedala, že chcem všetko vidieť a precestovať celý svet. Odišla som pracovať na zaoceánsku loď, lebo sa mi páčilo, že sa môžem naučiť anglický jazyk a popritom aj pracovať. Plavila som sa po Karibiku, kde som sa naučila pracovať 16 - 17 hodín denne a pomoholo mi to aj s angličtinou. Potom som išla do Londýna, kde som začínala ráno o šiestej v coffeee shope, tam som bola do 16.00, o 16.30 som začínala v reštaurácii, v ktorej som skončila večer. Po večeroch som sa učila na prijímačky, aby som sa dostala na tú masmediálku. Keď ma prijali, tak som si povedala, že už je teda čas prísť domov, na Slovensko.

Neláka vás žiť nastálo v zahraničí?

Cestujem veľa, keď sa dá. Cestovanie je pre mňa veľmi dôležité z hľadiska spoznávania kultúr a krajiny vôbec. Bola som v Nepále, Indii, Afrike… Ale domov je iba jeden a ja sa stále cítim doma na Slovensku.

Na ktorú cestu máte najsilnejšiu spomienku?

Pre mňa bolo veľmi silné, keď sme boli v Indii, kde bol hinduistický festival. Prišli naň všetci svätí muži, ktorí žijú v jaskyniach a mimo civilizácie a venujú sa iba duchovnému vnímaniu sveta. Mnohí z nich sú aj veľmi vzdelaní, bol medzi nimi napríklad jeden pilot, ktorý dlhé roky lietal a mal veľa peňazí. Potom sa však vzdal majetku a dal sa na duchovnú cestu. Rozprávať sa s týmito ľuďmi bolo veľmi silné a po duchovnej stránke obohacujúce. Aj minulý rok, keď som nedopatrením zjedla jedno z najjedovatejších ovocí na svete, ktoré sa volá jablko smrti. (smiech) Dokonca to bolo presne na Troch kráľov, čo je veľmi symbolické. To bol pre mňa asi moment, ktorý mi definitívne zmenil život.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karolína Jančošková, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia