Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2021 09:04 | Šport | Futbal

Trnava hovorí o diskriminácii: Na šláger so Slovanom nepustí napriek uvoľneniu žiadneho diváka

Nedeľný šláger 7. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa odohrá bez divákov.

Prázdne tribúny Štadióna Antona Malatinského budú aj napriek tomu, že Úrad verejného zdravotníctva povolil od utorka 27. apríla účasť limitovaného počtu fanúšikov na zápasoch profesionálnych súťaží v piatich športových odvetviach. Na tradičné derby, v ktorom môže Slovan v prípade víťazstva spečatiť zisk titulu, by ich po splnení prísnych podmienok mohlo prísť 2000.

"FC Spartak Trnava reaguje na vyhlášku ÚVZ SR, ktorou sa menia podmienky vstupu divákov na hromadné podujatia. Po podrobnom oboznámení sa s aktuálnymi podmienkami, ktoré musí potenciálny divák splniť pred vstupom na futbalový zápas, musíme skonštatovať, že z nášho pohľadu ako organizátora zápasu sa nič nemení a najbližší zápas Spartak Trnava – Slovan Bratislava bude bez divákov," uvádza sa v stanovisku trnavského klubu. "Prvotný optimizmus zo správ o návrate fanúšikov na tribúny vystriedalo sklamanie, ktoré najlepšie charakterizuje súčasnú situáciu. Každý súdny človek si po preštudovaní vyhlášky a jej štvrtého paragrafu musí uvedomiť, že podmienky, za akých by mal divák umožnený vstup na stretnutie sú nespravodlivé a v praxi takmer nezrealizovateľné," dodáva FC Spartak Trnava.

Za diskriminačné klub považuje, že sa diváci musia preukázať negatívnym výsledkom PCR/LAMP testu nie starším ako 36 hodín a negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 12 hodín. "A to v čase, keď do väčšiny obchodných prevádzok stačí 7 resp. 14 dňový test a na bohoslužbu sa dá ísť úplne bez testu. Považujeme to za diskriminačné. Rovnako nepochopiteľné je ignorovanie tej časti populácie, ktorá je zaočkovaná alebo v ochrannej dobe po prekonaní ochorenia Covid-19. Ako chceme docieliť vyšší záujem o vakcináciu populácie, ak zaočkovaní nebudú mať ani len tú minimálnu výhodu, že sú oslobodení od testovania? Ak by sa napokon aj našlo zopár jedincov, ktorí by boli ochotní vynaložiť nezanedbateľné finančné prostriedky a podstúpiť tortúru testovania, tak v súčasnom období, keď v Trnave v nedeľu nefungujú odberné miesta a spoliehať sa to, či laboratóriá stihnú spracovať prípadné výsledky PCR testov, sa javí ako nezrealizovateľné. Vo svetle týchto informácií vnímame aktuálne platné nariadenia za neprijateľné a aj týmto spôsobom by sme chceli vyzvať príslušné kompetentné orgány o prehodnotenie daného stavu a prispôsobenie podmienok návratu fanúšikov na exteriérové štadióny podľa porovnateľných pravidiel v iných sférach spoločenského života," uvádza sa v stanovisku Spartaka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí