Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2021 18:12 | Šport | Cyklistika

Saganovci majú za sebou úvod Okolo Romandie: V časovke sa tešil Dennis

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) skončil na 28. mieste v úvodnom prológu cyklistických pretekov Okolo Romandie, ktoré patria do prestížneho seriálu WorldTour.

Za víťazným Austrálčanom Rohanom Dennisom zaostal o 22 sekúnd. Prológ so štartom aj cieľom v Orone v kantóne Vaud na západe Švajčiarska meral iba 4,05 km a končil sa približne 700 m dlhým stúpaním do cieľa s priemerom 6,5%. Sagan sa po prejazde cieľom zaradil na začiatok druhej desiatky s odstupom 11 sekúnd za vtedajším lídrom Švajčiarom Stefanom Bisseggerom, ale napokon klesol na 28. priečku.

Suverénnym víťazom sa stal Rohan Dennis z tímu Ineos Grenadiers. Dvojnásobný majster sveta v individuálnej časovke zvládol 4,05 km v čase 5:27 min a s náskokom necelých 9 sekúnd pred Britom a tímovým kolegom Geraintom Thomasom. Suverenitu členov britskej stajne Ineos Grenadiers podčiarkol tretím miestom Austrálčan Richie Porte, ktorý zaostal za víťazom rovnako o 9 sekúnd. Štvrtý skončil francúzsky časovkár tímu Deceuninck - Quick Step Rémi Cavagna a piaty už spomenutý Švajčiar Bissegger (EF Education - Nippo), obaja s odstupom 11 sekúnd. Úradujúci majster sveta v časovke a ďalší člen silnej zostavy Ineos Grenadiers Talian Filippo Ganna finišoval na 9. mieste (+15 s). Ďalší dvaja Slováci v zostave Bora-Hansgrohe Juraj Sagan a Erik Baška skončili hlboko v poli zdolaných na 132., resp. 138. mieste. Baška zaostal za víťazom o 1:01 min. V cieli prológu klasifikovali 140 cyklistov.

Preteky Okolo Romandie majú okrem prológu ďalších päť etáp. Už v stredu absolvujú cyklisti 1. etapu na trase Aigle - Martigny (168,1 km), ktorá obsahuje až deväť menších vyše dvojkilometrových stúpaní a má klasikársky charakter.

 

Preteky Okolo Romandie sú pre Petra Sagana generálkou pred májovým štartom na Giro d'Italia. Tridsaťjedenročný Žilinčan sa v roku 2021 druhýkrát v kariére predstaví na talianskej Grand Tour naplánovanej od 8. do 30. mája. Trojnásobný majster sveta predtým na pretekoch Okolo Romandie účinkoval iba v roku 2010, keď sa ako talentovaný mladík ešte len zoznamoval s profipelotónom. Už vtedy však vo Švajčiarsku predvádzal skvelé výkony. Skončil druhý v prológu, vyhral etapu s dojazdom vo Fleurieri a dva dni mal na sebe žltý dres lídra pretekov. V celkovom poradí ešte ako jazdec tímu Liquigas - Doimo obsadil 12. miesto.

Začiatok aktuálnej sezóny Petra Sagana poznačil koronavírus, ktorým sa nakazil počas prípravného obdobia. V úvode marca štartoval na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico, po nich v Taliansku finišoval štvrtý na prvej monumentálnej klasike sezóny Miláno-San Remo. Odtiaľ zamieril do Španielska a týždeň súťažil na podujatí Okolo Katalánska, kde vyhral 6. etapu s cieľom v Mataró. Pred Romandiou sa naposledy súťažne predstavil 4. apríla na slávnej belgickej klasike Okolo Flámska. O víťazstvo tam nebojoval, skončil pätnásty.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu