Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Slováci vzali Štrbské Pleso útokom: Šialené, čo sa tam dialo okamžite po uvoľnení opatrení

V lyžovačke na Štrbskom Plese sa bude po úspešnom víkende pokračovať nepretržite až do konca tohto týždňa. Ak by COVID automat umožnil spustiť aj kabínkové lanovky, stále nie je vylúčené otvorenie Lomnického sedla. Ide o najstrmšiu a najťažšiu zjazdovku na Slovensku.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Po vypredanom víkende sú v Tatrách voľné aj ubytovacie kapacity, no už počas ďalšieho víkendu tam očakávajú opäť vyššiu návštevnosť. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol Marián Galajda, manažér komunikácie spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR), ďalšie fungovanie lyžiarskeho strediska bude záležať od snehových podmienok a záujmu lyžiarov.

Lyžiarske stredisko na Štrbskom Plese znovuotvorili vo štvrtok 22. apríla pod 110 dňoch. Umožnil to priaznivý vývoj pandemickej situácie, uvoľnenie protipandemických opatrení a dobré snehové podmienky. Už v ten deň sa tam objavili lyžiari z celého Slovenska. „Aj napriek tomu, že bol pracovný deň, ľudia si vzali dovolenky a vyrazili na lyže. Tým, že sme otvorili viac lanoviek, ako sme pôvodne plánovali, podarilo sa ich rozptýliť a bolo to bez čakacích dôb,“ informoval Galajda. Stredisko bolo podľa jeho slov naplnené na polovicu svojej kapacity.

Aj uplynulý víkend prilákal na kopce viac lyžiarov. V prevádzke boli dve lanové dráhy, vlek Junior a lyžiarsky vlek na svahu Interski. Čakacie doby v čase najväčšej špičky dosahovali podľa Galajdu približne päť minút. Pri vstupe do areálu kontrolovali aj negatívne testy, vytvorili tam tiež koridory s rozostupmi. „Po celý čas sme informovali o potrebe dodržiavania základných pravidiel pre bezpečnosť. Čo sa týka dodržiavania pravidiel počas prepravy, vo väčšine prípadov s tým nebol problém,“ uviedol hovorca prevádzkovateľa strediska.

 

Záujem o lyžovačku majú ľudia aj začiatkom tohto týždňa. V stredisku predpokladajú, že takto to bude vyzerať až do jeho konca. Na víkend počítajú opäť s vyššou návštevnosťou. „Ak to bude možné, na Štrbskom Plese možno pustíme lanovky aj počas ďalších májových víkendov,“ uzavrel Galajda. Podmienkou pre lyžiarov je preukázať sa v stredisku negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19. Nesmie byť staršie ako 48 hodín. Táto povinnosť neplatí pre deti do desať rokov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ