Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2021 08:20 | Šport | Hokej
Video

Obrovský míľnik Cháru: Dosiahol to len ako piaty obranca histórie NHL

Richard Pánik si pripísal asistenciu, no jeho Detroit prehral v domácom zápase hokejovej NHL s Dallasom 1:2 po predĺžení

Slovenský útočník sa podieľal na otváracom góle Dennisa Cholowského v 17. minúte, v tretej tretine vyrovnal Mark Pysyk a v nadstavení rozhodol Jamie Benn. Obranca hostí Andrej Sekera nebodoval. Minnesota vyhrala na ľade San Jose 6:3 a zabezpečila si postup do play off. Washington zvíťazil na ľade New Yorku Islanders 6:3. Slovenský obranca Capitals Zdeno Chára odohral jubilejné 1600. stretnutie v NHL. Pre zranenie nedohral útočník Montrealu Tomáš Tatar.
      

Chára sa stal piatym obrancom histórie NHL, ktorý dosiahol tento míľnik. Pred ním to dokázali Chris Chelios (1651), Scott Stevens (1635), Larry Murphy (1615) a Ray Bourque (1612). K víťazstvu nad tímom, v ktorom začínal svoju kariéru v profilige, prispel dvoma plusovými bodmi, na ľade strávil takmer 20 minút. Capitals nastúpili bez kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý utrpel zranenie v dolnej časti tela, ale aj bez neho sa vďaka víťazstvu vrátili na čelo Východnej divízie. Ovečkina vo formácii s Jevgenijom Kuznecovom a Tomom Wilsonom výborne zastúpil Daniel Sprong, autor dvoch gólov. "Odohral výborný zápas. Bol rýchly, nebezpečný a dal góly," povedal o Sprongovi tréner Peter Laviolette. Tromi bodmi (1+2) sa blysol Kuznecov.
      

Pánik zaznamenal druhý bod po výmene do Detroitu, celkovo 11. v sezóne (4+7). Na ľade strávil 13 minút a 22 sekúnd a pripísal si aj dve strelecké pokusy. Red Wings držal nad vodou nadštandardný výkon brankára Jonathana Berniera, ktorý chytil 50 striel a vytvoril si osobné maximum v kariére. "Dlho si nepamätám takýto zápas. Pálili na mňa z každej pozície," povedal Bernier podľa webu nhl.com. Red Wings vyslali na Antona Chudobina chudobných 17 striel. Dallas zdolal Detroit trikrát v sérii štyroch vzájomných duelov. "Je bláznivé, že to išlo do predĺženia, Bernier bol fantastický. Prehrali sme veľa zápasov, v ktorých sme boli lepší, som rád, že tentoraz to tak nedopadlo," povedal tréner Stars Rick Bowness. Dallas je v Centrálnej divízii piaty s dvojbodou stratou na štvrtý Nashville. Do play off postúpia štyria najlepší z každej divízie. Sekera odohral za Dallas 15:26 minúty, mal mínusový bod a tri strely.
      

Minnesota si po Vegas Golden Knigts a Colorade Avalanche ako tretí tím zabezpečila účasť v play off. Hráči Wild natiahli víťaznú sériu na sedem zápasov, keď na ľade San Jose uspeli 6:3. Do bojov o Stanley Cup sa "divosi" prebojovali ôsmykrát za deväť sezón. "Sme radi, že nemusíme na poistku čakať do budúceho týždňa. Sme v play off a tešíme sa z toho," povedal kapitán Minnesoty Jared Spurgeon. V drese Minnesoty sa opäť presadil ruský nováčik Kirill Kaprizov, ktorý skóroval v piatom zápase za sebou a na konte má už 22 gólov. Sharks, ktorí nastúpili bez obrancu Christiána Jaroša, prehrali ôsmykrát za sebou.
     

Sidney Crosby z Pittsburghu spečatil gólom do prázdnej bránky 0,1 sekundy pred koncom víťazstvo 4:2 nad New Jersey. Kapitán Penguins sa stal prvým hráčom v histórii klubu, ktorý strelil aspoň 20 gólov v 13 sezónach. Prekonal rekord Maria Lemieuxa a Jevgenija Malkina, ktorým sa to podarilo v 12 sezónach. Na konte má zatiaľ 55 bodov a môže odohrať maximálne 55 zápasov, čo znamená, že aj v 16. sezóne od začiatku kariéry bude mať na konte minimálne bod na zápas. V histórii NHL boli v tomto smere lepší len Wayne Gretzky (19) a Gordie Howe (17). "Je vždy príjemné, keď vás spomínajú v súvislosti s Gordiem Howeom a Waynom Gretzkým," povedal Crosby. V drese New Jersey odohral svoj šiesty zápas útočník Marián Studenič, na ľade bol necelých osem minút a zaznamenal mínusový bod. Päť minút pred koncom ho v strede klziska tvrdo atakoval Jason Zucker a mladý slovenský útočník po páde narazil na mantinel. Devils neuviedli, či utrpel zranenie, ale po zápase ho poslali do "taxi tímu".
      

Tatar nedohral pre zranenie dolnej časti tela zápas v Calgary, kde jeho Montreal prehral 2:5. Útočník Canadiens odstúpil zo zápasu v tretej tretine, na ľade sa neobjavil v posledných 15 minútach zápasu. Dovtedy odohral 11 minút a 39 sekúnd, zaznamenal mínusový bod a jeden hit. Tréner Dominique Ducharme po zápase uviedol, že stav Slováka sa bude posudzovať na dennej báze.

      NHL - výsledky:
      

Pittsburgh - New Jersey 4:2

 

St. Louis - Colorado 5:3

Calgary - Montreal 5:2

Detroit - Dallas 1:2 pp /PÁNIK za domácich 0+1/

Florida - Carolina 4:3 pp

New York Islanders - Washington 3:6

Winnipeg - Toronto 1:4

Anaheim - Vegas 1:5

San Jose - Minnesota 3:6

Los Angeles - Arizona 0:4

Vancouver - Ottawa 4:2

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši