Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2021 15:50 | Šport | Hokej

Po príchode na Slovensko sa Grman nestačil diviť: Život vo Fínsku je oveľa slobodnejší

Hokejový obranca Mário Grman (24) momentálne bojuje v reprezentačnom kempe o miestenku na hokejové MS v Lotyšsku. Paradoxne, po prílete domov z Fínska, kde momentálne pôsobí, si musí zvykať na mnohé obmedzenia, ktoré doteraz nepoznal.

Grman vo Fínsku obliekal už druhý rok dres tímu SaiPa, s ktorým však nenaplnil očakávania, pretože mužstvo okupovalo iba spodnú časť tabuľky.

„Sezóna vo Fínsku bola odlišná, asi ako všade inde. Mali sme napríklad povinné prestávky, resp. karanténu, u nás na Slovensku dokonca stopli celú ligu. Navyše, nesplnili sme ani naše nejaké osobné tímové úspechy, ktoré sme si sami nastavili. Ja sám som mal počas roka samé výkyvy ako na húsenkovej dráhe. Lepšie som sa začal cítiť až v závere. Dúfam, že sa to prejaví teraz v reprezentačnom drese. Mám šancu zabojovať o MS, takže záleží to len na mne,“ uviedol Grman.

Momentálne si na Slovensku musí zvykať na všetky opatrenia, ktoré vyplývajú z aktuálnej pandemickej situácie. Na severe Európy neboli také prísne obmedzenia ako u nás doma. Hoci sa už postupne uvoľňujú, pre športovcov stále platia pravidlá pobytu v bubline.

 

„Vo Fínsku to bolo jednoznačne voľnejšie, ako je to teraz tu na Slovensku. Žiadne bubliny alebo niečo také sme nemali. V podstate jediné opatrenie, ktoré sme mali, boli zápasy bez divákov. Ale opäť všade to bolo tak. Vo Fínsku sme boli odlišní tým, že všetci hráči sme museli namiesto prilby nosiť tzv. full visor, čiže na hlave som mal stále také akvárium s plexisklom. Bola to určite zmena, ale nebolo to nič hrozné, dalo sa na to zvyknúť. Za nejaký týždeň som to už ani nejako špeciálne nevnímal,“ priznal rodák z Topoľčian.

Po príchode domov sa musel rýchlo preorientovať a zistiť si, čo všetko musí dodržať. „Celkovo život vo Fínsku funguje diametrálne odlišne ako tu na Slovensku. Ja sám som tam nejaké opatrenia alebo nejakú bublinu nepociťoval. Život je tam voľnejší. Pre mňa sú teraz všetky tieto opatrenia jednou veľkou skúškou,“ uzavrel Grman.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!