Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2021 11:45 | Správy | Domáce správy

Dráma v rodine šéfa ĽSNS: Uniesol Kotleba syna z Egypta?! Zrútená exmanželka Frederika prehovorila

Situácia ako z akčného filmu. Vzťah šéfa fašistickej ĽSNS Mariána Kotlebu (44) a jeho exmanželky Frederiky (26) prechádza búrlivým vývojom.

„Sú tu iné zákony, mám rozsudok v slovenčine a nemáme s nimi žiadnu zmluvu,“ opisovala komplikácie pri riešení situácie. Nový Čas sa pokúšal spojiť so zúfalou Frederikou. Jej mobil zdvihol egyptský priateľ, ktorý povedal, že Frederika si telefón nechala doma a máme zavolať o dve hodiny, no potom už nikto nedvíhal.

Návrat do Viedne

Kotleba sa napokon naozaj vrátil na Slovensko v utorok krátko popoludní. Nový Čas ho zachytil pri prílete na viedenskom letisku. Okrem syna Ľudovíta, ktorého viedol za ruku, ho sprevádzal aj poslanec ĽSNS Peter Krúpa. Na letisku sa zdržali pár minút a následne nasadli do auta a smerovali k slovenským hraniciam. Kotleba sa vyjadrovať na letisku nechcel, sľúbil poslať stanovisko neskôr. Do uzávierky sme ho nedostali.

Kotlebovci sa rozviedli minulý rok po tom, čo Frederika otehotnela s novým egyptským priateľom. Okrem toho na súde riešili aj starostlivosť o syna Ľudovíta. V rozsudku sa písalo aj to, že „otec je oprávnený stretávať sa s maloletým Ľ. v čase od 1. 5. 2020 od 15.00 hod., keď je otec oprávnený maloletého od matky prevziať pred domom matky v Egypte, do 15. 6. 2020 do 15.00, keď je otec povinný maloletého matke odovzdať pred domom matky v Egypte“.

Okrem tohto intervalu je otec podľa rozsudku oprávnený stretávať sa s ním „každý posledný týždeň v nepárnom kalendárnom mesiaci a každý prvý týždeň v nasledujúcom párnom kalendárnom mesiaci“. Matka je podľa neho povinná maloletého na styk s otcom riadne pripraviť a umožniť ho. Rozsudok tak priamo stanovuje možnosti, kedy sa Kotleba môže k synovi dostať. Podľa neho má tiež Kotleba platiť na malého Ľudka výživné 400 eur mesačne. Verdikt súdu je síce právoplatný, no nie je však jasné, či sa medzičasom niečo medzi exmanželmi nezmenilo.

Čo teraz môže robiť Frederika? „Ak sa rodič nechce podriadiť súdnemu rozhodnutiu a dieťa, ktoré sa u neho fakticky nachádza, odmieta vydať druhému rodičovi, ktorému bolo dieťa zverené súdom do starostlivosti, môže sa rodič, ktorému bolo dieťa zverené, obrátiť na súd s návrhom na výkon rozhodnutia, resp. na výkon rozhodnutia o návrate maloletého do cudziny pri neoprávnenom premiestnení alebo zadržaní (pokiaľ má dieťa obvyklý pobyt v cudzine),“ vysvetlil advokát Róbert Bános.

Priznala Egypťana

Frederika ešte nedávno svojho exmanžela opisovala ako vzorného človeka, čo zrejme už po pondelkovom incidente platiť nebude. Nového partnera vychvaľovala tiež. „Môj priateľ je Egypťan. Je to vzdelaný, inteligentný muž, pracujúci na vysokom poste. Po pôrode som odišla do Egypta kvôli priateľovi,“ opisovala Kotlebová svoju situáciu pred pár mesiacmi.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka