Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Investujete do kosačky? Na dobrom výbere záleží

Záhrada je miesto oddychu, a to by malo platiť aj pri jej údržbe. Na to však potrebujete ten správny stroj.

Záhrada sa za ostatný rok pre mnohých stala miestom odpočinku a odreagovania sa od stresu. A aj napriek postupnému uvoľňovaniu opatrení a obnovenej túžbe po cestovaní je čaro záhrady stále rovnaké. Nič nie je lepšou vizitkou modernej domácnosti ako dobre udržiavaný trávnik. Sýtozelená nádhera pred domom však vyžaduje adekvátnu starostlivosť a výber správnej kosačky je kľúčovým rozhodnutím, ktorým si starostlivosť o trávnik môžete podstatne zjednodušiť, alebo aj skomplikovať. Kosenie však nemusí byť len doména mužov tlačiacich pred sebou ťažké a nemotorné benzínové stroje, ale môže sa stať vyhľadávanou oddychovou aktivitou pre celú rodinu, pokiaľ si vyberiete správne.

Elektrická revolúcia neobišla ani záhradnú techniku

Odvetvie záhradnej techniky momentálne zažíva najdramatickejšiu zmenu za posledných 100 rokov v podobe ekologickej renesancie poháňanej pokrokom v oblasti vývoja batérií a čistých technológií. Zastaralé benzínové stroje sú nahrádzané modernejšími a výkonnejšími aku zariadeniami, ktoré dokážu konkurovať svojim benzínovým náprotivkom v každom ohľade. Táto zmena je čisto pragmatická. Ľudia si začínajú uvedomovať nielen obstarávacie náklady záhradnej techniky, no taktiež náklady na jej prevádzku a náročnosť jej údržby.

Otvoriť galériu

Kosenie bez starostí

Tu akumulátorové kosačky jednoznačne dominujú, keďže sú vďaka bezuhlíkovým motorom prakticky bezúdržbové. Odpadajú tak starosti s pravidelnými servisnými prehliadkami motora, ladením karburátora či výmenou sviečok. Nemusíte kupovať benzín a olej a vyhnete sa komplikovanému štartovaniu za studena pri benzínových kosačkách. Konečne prišli aj na slovenský trh kosačky, ktoré nesmrdia, nezašpiníte sa pri nich, sú ľahké, tiché a zapnete ich jedným tlačidlom – akumulátorové kosačky od spoločnosti EGO POWER+. Ich použitie je také jednouché, že si prácu s nimi užijú aj ženy.

Otvoriť galériu

Na výkone záleží

Vďaka pokročilej 56 V lítiovej technológii je spoločnosť EGO POWER+ lídrom v segmente aku záhradnej techniky. Tajomstvo je ukryté vo vyššom napätí, ktoré umožňuje podať až o 50 % vyšší výkon a výdrž v porovnaní s bežnými 36 V aku zariadeniami. O tom, že práve 56 V je to správne napätie pre záhradnú techniku, vás presvedčia inovatívne kosačky s výkonom benzínu, s ktorými pokosíte od 300 až do 1600 m2 na jedno nabitie podľa použitej batérie.

Otvoriť galériu

Vyberte si tú správnu kosačku

Máte malú záhradu do 400 m2, kde potrebujete ľahkú a obratnú kosačku na kosenie okolo záhonov a pod nízko-položenými konármi ovocných stromov? Model LM1701E so záberom 42 cm je ako stvorený pre túto úlohu. Váži len 23 kg aj s 2.5 Ah batériou a na jedno nabitie pokosí až 400 m2. Trávu môžete zberať do veľkého 55 l koša alebo mulčovať a k dispozícii je taktiež pojazd s variabilnou rýchlosťou. Pre stredne veľké záhrady je ideálna 47 cm kosačka LM1903E-SP s hmotnosťou 25 kg. Vďaka nezávislému pojazdu s variabilnou rýchlosťou a funkcii mulčovania s ňou bez námahy pokosíte aj väčšie svahovité pozemky. V sade s priloženou 5.0 Ah batériou pokosí na jedno nabitie až 800 m2.

Otvoriť galériu

Najľahšia 52 cm kosačka na trhu

S naozaj veľkými pozemkami s vysokou trávou si s ľahkosťou poradí 52 cm kosačka LM2135E-SP. Vďaka pojazdu ju nemusíte tlačiť a vďaka bezkonkurenčnej hmotnosti len 26 kg je manipulácia s ňou naozaj jednoduchá. S priloženou 7.5 Ah batériou pokosí až 1000 m2 na jedno nabitie, pričom s rýchlonabíjačkou batériu znovu nabijete už za 60 minút. Unikátny dvojitý nôž prináša prémiovú kvalitu kosenia a vynikajúcu efektivitu zberu aj pri vysokej a hustej tráve. Vďaka inteligentnej regulácii otáčok si kosačka sama nastaví rýchlosť noža podľa výšky trávy a zabezpečí tak maximálnu výdrž a optimálny výkon v každej situácii. Samozrejmosťou je mulčovanie a ľahké zloženie pre jednoduché uskladnenie v garáži či v záhradnom domčeku.

Otvoriť galériu

Za spoľahlivosť našich kosačiek ručíme

Aby toho nebolo málo, všetky produkty EGO majú jedinečnú 5-ročnú záruku na zariadenie a 3-ročnú záruku na batériu. Nestane sa vám tak, že po zime nájdete batériu vybitú a nepoužiteľnú. Batérie sú skutočne palivom budúcnosti. Už dnes sú natoľko ľahké a výkonné, že zastaralé benzínové stroje pomaly, ale isto strácajú svoj význam. Ak ste sa rozhodli ísť s dobou, aku záhradná technika je investíciou, ktorá sa naozaj oplatí. Každá batéria EGO je kompatibilná s celým sortimentom, takže vám stačí jedna batéria a nabíjačka na napájanie všetkých zariadení, či už potrebujete kosačku, kultivátor, reťazovú pílu alebo krovinorez. Konečne môžete pri práci v záhrade dýchať čistý vzduch a pracovať slobodní od káblov, hluku a vibrácii.
Viac informácií nájdete na www.egopower.sk.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik